Els Mossos d'Esquadra van detenir el 27 d'abril passat a la Bisbal d'Empordà tres joves de nacionalitat espanyola i veïns del municipi com a presumptes autors de quatre robatoris amb força a l'interior de vehicles estacionats a Flaçà (Gironès). Es tracta d'Enric A.G, de 26 anys; Sara M.S. i Jordi A.T., de 23 anys. L'avís es va rebre el mateix dia a la matinada, quan una persona va informar als Mossos de la trencadissa de vidres a vehicles d'aquesta població i que tres joves haurien fugit amb un vehicle. Agents del cos es van desplaçar fins al lloc dels fets i van constatar que eren quatre vehicles estacionats en un mateix carrer. Tenien els vidres trencats i el seu interior havia estat regirat.

Seguidament es va muntar un dispositiu per localitzar-los. Una patrulla de Mossos va aturar un vehicle a l'entrada de la Bisbal d'Empordà amb tres ocupants que coincidien amb la descripció des possibles autors dels fets. Els van demanar les identificacions i els van escorcollar, moment en què van trobar eines i objectes que no van saber explicar d'on procedien. Seguidament, se'ls va detenir com a presumptes autors de quatre robatoris a l'interior de vehicle. El 29 d'abril van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que en va ordenar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

Detingut un lladre per robar tres cops en un mes

Una patrulla de paisà de la comissaria de Mossos d'Esquadra de Figueres va presenciar com un home trencava el vidre d'un vehicle aparcat al carrer Mestre Falla d'aquesta ciutat. Els fets van passar el 5 d'abril passat. Els agents van veure com un menor d'edat sortia corrent d'entremig dels cotxes amb una safata amb dos altaveus. Un dels policies el va aturar i aquest li va explicar que el seu pare el feia servir a ell i als seus germans per robar a dins dels cotxes. L'altre agent va identificar i detenir l'home que l'acompanyava, com a presumpte autor d'un robatori a l'interior de vehicle.

El 17 i 27 d'abril es va tenir coneixement d'altres fets similars a la zona del barri del Culubret de Figueres. El 'modus operandi' era sempre el mateix: cometia els fets delictius a aquest barri i anava companyat d'un menor. A més, es donava el cas que l'adult tenia una marcada coixesa.

Gràcies a la col·laboració ciutadana i a l'estudi dels casos, es va aconseguir detenir l'autor dels dos robatoris més a l'interior del vehicle, el mateix del primer robatori el 5 d'abril. El detingut, amb diversos antecedents, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va ordenar en tots els casos la seva llibertat amb càrrecs.