La Generalitat té previst posar en funcionament la planta de triatge de Lloret -que ja està acabada- el proper mes d'octubre, quan començaran l'abocament tots els municipis del Consell Comarcal de la Selva i els que ja aboquen a Lloret: Blanes, Lloret, Tossa i Santa Susanna. Es preveu, a més, que la planta podria estar a ple rendiment a partir de l'1 de gener de 2014. Les previsions es van conèixer ahir després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, es ?reu?nís amb l'alcalde de Lloret i els presidents del Consells comarcals de la Selva, el Gironès i el Baix Empordà, els municipis dels quals abocaran a l'equipament.

La planta de triatge -que ha costat 40 milions- ja fa temps que està acabada, però no s'ha posat en funcionament perquè necessita un volum molt elevat d'escombraries per ser rendible i no en tindria prou amb les dels municipis de la Selva. En aquest sentit, està previst que també hi aboquin pobles del Baix Empordà i el Gironès.

A la reunió es van explicar les previsions de la Generalitat. "La previsió és que a l'octubre es posi en funcionament pels municipis del Consell de la Selva i els que ja aboquen a Lloret", va explicar l'alcalde de Lloret, Romà Codina, que va afegir que l'1 de gener ja hauria d'estar a "ple rendiment" i abocant-hi la resta. Codina va dir que només és una previsió i que s'han de continuar reunint.

Tant l'alcalde de Lloret com el president del Consell de la Selva van destacar que els diferents presidents van mostrar la seva preocupació pel preu que hauran de pagar els municipis per abocar a la instal·lació. En aquest sentit, segons va dir, Vila es va comprometre a estudiar fórmules perquè els ajuntaments que hi portin les deixalles no es vegin. "Es buscaran fórmules perquè els municipis que volen fer bé la feina no es vegin gravats, sinó al contrari, beneficiats", va destacar Codina.

"La reunió ha anat bé, però els presidents dels consells hem defensat que no volem que ens pugin els preus per abocar a la planta", va explicar el president de la Selva, Salvador Balliu, que va afegir que Vila va entendre la petició i es va comprometre a buscar la manera de fer-ho.