L'aeroport de Girona té des d'aquesta setmana quatre rutes noves dins de l'operativa prevista per a la temporada d'estiu, que connectaran la Costa Brava amb Londres, Manchester, la regió britànica d'East Midlands i Brussel·les.

La connexió amb East Midlands va arrencar dimecres passat, operada per la companyia irlandesa Ryanair, i compta amb dues freqüències setmanals. Aquest vol estava anunciat des de fa mesos, quan Ryanair va fer públic el paquet de rutes que operaria des de Girona en la temporada d'estiu.

Per la seva banda, l'aerolínia Jetair Fly va recuperar dijous les seves operacions a l'aeroport de Vilobí d'Onyar amb la posada en marxa de dos vols setmanals a Brussel·les, que s'ampliaran a tres el mes de juliol. Un vol, en aquest cas, que ja estava operatiu en anteriors estius i que la companyia ha recuperat una vegada més.

És el mateix cas de la companyia Thomson Airways, que inicia avui les rutes entre la instal·lació aeroportuària de la Costa Brava i les de Londres-Gatwick i Man?chester, totes dues amb dues freqüències a la setmana. Com en el cas de Jetair Fly, són vols que l'aerolínia du a terme des de Girona habitualment cada estiu.

Temporada d'estiu

L'aeroport de Girona va encetar l'últim diumenge de març la temporada d'estiu, per a la qual té previst oferir 77 rutes, quinze més que l'any passat. Després d'uns mesos d'hivern magres, l'aeroport de Girona confiava remuntar les xifres de trànsit a partir de l'inici de temporada estiuenca. I les expectatives s'estan complint, ja que en les darreres dades de trànsit en aeroports donades a conèixer per Aena, el de Girona és dels pocs de l'estat que creix. La temporada d'estiu es perllonga fins al darrer cap de setmana d'octubre.