L'Ajuntament de Figueres va obrir ahir el període de preinscripcions per les llars d'infants municipals, que es mantindrà obert fins al proper dia 17 de maig. Segons van informar ahir des del consistori, de cares al curs vinent es presenta com a novetat la possibilitat d'adaptar els horaris a les necessitats de les famílies, per exemple, amb l'opció d'inscriure els fills mitja jornada o de disposar de diferents horaris per tal de poder-se estalviar el cost del servei d'acollida.

Des de l'equip de govern van informar que l'objectiu és oferir més possibilitats perquè les famílies figuerenques inscriguin els seus fills i filles. El regidor d'Educació, Josep Maria Godoy, va explicar que "aquestes novetats s'han introduït per adaptar el servei municipal a la realitat de moltes famílies de Figueres que no podien fer front a la totalitat de les quotes". Godoy també va assegurar que amb aquest tipus d'actuacions, l'Ajuntament esperar "arribar a més figuerencs i figuerenques".

Les mesures de flexibilització de serveis i horaris que es van anunciar donen a les famílies diferents opcions horàries que, entre d'altres, permeten estalviar el cost del servei d'acollida; així com l'opció de fer mitja jornadaa, als matins o les tardes, a totes les llars d'infants a un preu més reduït. A més, tal com van explicar des del consistori, de cares al curs 2013-2014 també s'anul·larà el concepte de matrícula, que estava inclòs en la quota mensual.

Sense canvis a la quota

En el marc de l'obertura del període de preinscripcions, l'Ajuntament també va informar que el proper curs no hi haurà modificació de les quotes mensuals a partir del gener, tal com passava fins ara. Així doncs, aquestes es mantindran iguals durant tot el curs. D'altra banda, també van explicar que l'inici de les classes es farà el dia 4 de setembre, i no el 12 com es va fer aquest curs.