El Club de Vela de Blanes va signar divendres l'acte de replanteig amb Ports de la Generalitat i que ja ha signat el constracte amb la constructora Copisa, de manera que les obres per remodelar el port esportiu del municipi començaran de manera imminent. De fet, des del Club van apuntar que podrien iniciar-se avui mateix. La previsió és que els treballs s'allarguin uns 14 mesos, de manera que el projecte pugui estar enllestit el juny de l'any que ve.

El gerent del Club, Carles Ramos, va explicar que ara les obres començaran al màxim nivell, però que durant l'estiu només es faran "treballs interns". "A l'estiu, anirem fent coses a l'interior, però sense molestar la gent. No hi haurà pas de camions ni res", va afirmar Ramos. Segons el gerent, es començarà per la part del moll i es tirarà a terra el mur que separa amb la platja, tot i que va afegir que la nova passarel·la que s'ha de construir no es podrà fer fins al setembre.

El projecte, que té un cost de més de 7 milions d'euros, remodelarà completament el port esportiu i l'adaptarà a l'actualitat, després que l'any passat el Club de Vela de Blanes guanyés la concessió de la infraestructura per 25 anys. El projecte preveu ampliar lleugerament el nombre d'amarradors fins arribar als 306. Però més que l'increment, el que ha buscat el Club de Vela és adaptar-los a l'actualitat fent-los més grans -per a embarcacions d'entre 10 i 15 metres. També es renovaran tots els pantalans del port, que són les passeres on s'amarren els vaixells.

Per altra banda, un dels elements més significatius del projecte serà la passera que es farà adossada al moll de garbí, sobre la platja, i que permetrà obrir molt més el port. S'eliminarà el mur de ciment, fent que la infraestructura estigui més integrada. A més, es podrà utilitzar com a mirador. Segons va destacar el gerent del Club, el poble també guanyarà la zona on hi ha la platja del port i on es faran uns 1.000 metres quadrats de passeig nou, que fins ara han estat aparcament. Justament, en aquest espai és on hi aniran les noves edificacions destinades a l'Escola de Vela, vestidors i un gimnàs amb spa i pistes de pàdel. També hi haurà nous accessos.

El darrer element important de la renovació serà el nou moll central, on s'ubicarà un edifici de serveis que aculli la gasolinera, vestidors i una barra de bar amb porxo i terrassa. Està previst també que aquest zona pugui acollir els creuers turístics.