L'Ajuntament de Vidreres va declarar ahir la zona del Parc d'activitats com a no urbanitzable en el pla general per donar compliment a la sentència de 2011 del Tribunal Suprem sobre aquest espai. A més, en la mateixa aprovació es va suspendre la tramitació de tots els plans urbanístics a la zona, de tots els projectes i de totes les llicències per l'àmbit afectat per la modificació. L'aprovació, doncs, posava la primera pedra per aturar de manera definitiva aquest pla, que tanta polèmica i oposició va generar.

De fet, l'oposició d'aquest pla es remunta a ara fa 13 anys -l'any 2000- amb la primera al·legació que es va fer a la revisió del Pla General. Un Pla que preveia una urbanització de 3.500 cases, un camp de golf al turó de Puigventós i un polígon de 200Ha al Pla. La proposta de polígon, ja d'entrada va ser reduïda a menys de 100Ha per part de l'Ajuntament. Més tard, però, a causa dels successius recursos els promotors van assumir que el polígon no faria més de 58 Ha i la resta seria reservat per a ampliacions. Però l'ANG defensava que el polígon afectava al territori i espais naturals protegits de l'Ardenya-Cadiretes i va seguir la lluita.

La qüestió va arribar als jutjats i el setembre de 2007, va sortir una sentència del TSJC que donava per bona la consideració d'ús industrial de la zona al POUM. ANG i Salvem el Pla va presentar un recurs de cassació i el 2011 el Tribunal Suprem els va donar la raó i la sentència és definitiva. Per això, ara el consitori ha iniciat els passos per descatalogar aquesta àrea.

El regidor de Medi Ambient i membre de Salvem el Pla, Eduard Adrobau, va destacar l'èxit de tanta lluita per part de l'ANG, de les entitats del poble i d'un seguit de persones que no s'han aturat "ni un segon". I va dir que plans com aquest "han contribuit a la bombolla immobiliària" actual. La portaveu del PSC, Ruth Rosique, va destacar que entenen la qüestió en tractar-se de l'aplicació d'una sentència, tot i lamentar que a la idea inicial era per "generar llocs de treball".