Els Mossos d'Esquadra que han declarat al judici contra l'acusat d'assassinar i esquarterar l'exparella a Sant Pere Pescador (Alt Empordà) han explicat que la càmera de seguretat no va enregistrar que la víctima agredís primer l'acusat. Segons la versió de Daniel Imandt, durant una discussió la dona va anar a buscar un ganivet i el va atacar.

Els agents també han explicat que la víctima tenia un diari personal que van trobar al lloc del crim, on havia narrat que se sentia "sola" i que no creia que Imandt "li fes mal". A més, assegurava que no podia resistir-se "al seu somriure". Els agents han explicat que a Bèlgica hi havia dos casos oberts contra Imandt per suposades agressions a la víctima.

Tercera jornada del judici contra Daniel Pierre Imandt, el belga acusat d'assassinar i esquarterar l'exparella a Sant Pere Pescador (Alt Empordà). Avui els qui han desfilat per la sala de vistes han estat agents dels Mossos d'Esquadra, les declaracions dels quals han permès descobrir nous detalls sobre la investigació del crim.

D'entrada, els mossos han descrit què s'hi veia a les imatges que va enregistrar la càmera de videovigilància que l'acusat tenia a casa seva (l'escenari del crim). Segons han declarat, les imatges no mostren que la víctima fos qui comencés la baralla anant de dret cap a Imandt amb un ganivet a la mà, contradient així la versió que va donar l'acusat durant la seva declaració.

L'interval de temps que va gravar la càmera abans que el mateix Imandt la desconnectés, però, sí que mostra una altra mena d'imatges. En concret, es veu com l'acusat arracona la víctima cap a la cuina i li comença a donar puntades de peu.

En un moment determinat però -com han concretat els agents- ell se n'adona que la càmera està enregistrant l'escena i va cap al seu ordinador amb intenció de desconnectar-la. Com que no se'n surt, l'acusat va cap a l'entrada de la casa, on hi havia el quadre elèctric, i deixa a les fosques part del menjador. Això comporta, de retruc, que també talli l'electricitat que alimentava la videocàmera.

"Mort de por"

Durant les declaracions, els Mossos d'Esquadra també han fet referència a la reacció del jardiner a qui suposadament l'acusat volia incriminar. Els agents que van atendre el jardiner a la comissaria de Roses (Alt Empordà) han declarat que, de bones a primeres, no van donar credibilitat al seu relat fins que no el va repetir diverses vegades.

L'estat d'ànim en què es trobava el jardiner després de veure part del cadàver també ha quedat palès amb aquests testimonis. De fet, com han explicat, quan els mossos es van desplaçar fins a la casa de Sant Pere, l'home no va voler sortir del cotxe policial. Un mosso d'esquadra també ha declarat que el jardiner estava "mort de por" i que els demanava que no s'allunyessin del vehicle.

Després que els agents fessin una primera inspecció a la casa, i corroboressin allò que els havia explicat el jardiner, una patrulla es va amagar per les immediacions i es va quedar fent guàrdia. Després d'una estona, l'acusat va arribar amb el cotxe i va ser aleshores quan els Mossos d'Esquadra el van detenir.

Els agents han explicat que, d'entrada, Imandt es va mostrar sorprès. L'acusat, a més, també va estar a punt de perdre el coneixement i els agents el van haver d'aguantar perquè no caigués.

Tot i que els informes policials recullen que mostrava símptomes d'embriaguesa, els mossos han declarat que això era un apunt orientatiu, i que "no feia olor d'alcohol". Durant tota l'estona i fins que se'l van endur emmanillat, a més, Imandt no va dirigir cap paraula als mossos i va seguir totes les ordres que li van donar.

D'altra banda, la propietària de l'hotel on l'acusat es va allotjar el matí del dia de la detenció ha declarat que no mostrava signes d'embriaguesa. Durant l'estada a l'hotel, Imandt va fer diverses trucades a Girona i a Bèlgica (d'on és originari).

Diari personal

Durant la inspecció que van fer els mossos a la casa després de la detenció, hi van trobar també un diari personal de la víctima. Tot i que no es va prendre com a indici, avui al judici el fiscal sí que ha preguntat sobre el seu contingut.

Allà, com han explicat els agents, la víctima havia escrit que se sentia "sola" i que no creia que Imandt "li fes mal". També assegurava que ella no podia resistir-se "al seu somriure". Per últim ,els agents també han explicat que la policia belga havia investigat Imandt dues vegades per suposades agressions a la víctima.