Una turista de nacionalitat polonesa que es trobava dimarts a l'aeroport de Girona va patir una aturada cardíaca i gràcies als agents de la Guàrdia Civil destinats en aquestes instal·lacions, un metge que es trobava al lloc dels fets i un vigilant de seguretat van poder-li salvar-li la vida practicant-li maniobres de reanimació cardiovascular així com usant un desfibril·lador.

Els fets es van produir al voltant de les dotze del migdia de dimarts, la dona es trobava esperant un vol a les instal·lacions de l'aeroport Girona-Costa Brava. En concret, estava en un restaurant de menjar ràpid del pis de dalt quan tot d'una es va començar a trobar malament. Llavors, va decidir que li toqués una mica l'aire però tot d'una, va caure estirada a terra.

La gent que es trobava en aquella zona de l'aeroport va començar a cridar en veure-la i van demanar ajut. Els agents de la Guàrdia Civil que es troben destinats a l'aeròdrom van acostar-se fins a la dona alertats que podria haver patit una aturada cardíaca i que estava a terra sense sentit.

Ràpidament, es van alertar els serveis mèdics i dos membres del cos de la Guàrdia Civil es van traslladar fins al lloc dels fets. Aquests van veure com la dona es trobava estirada a terra, inconscient i amb símptomes d'asfíxia. Tot seguit, van començar-li a fer maniobres de reanimació a través de massatge cardíac i respiratori.

A més, es va donar la casualitat que en el mateix indret en aquell moment es va presentar un home, també d'origen polonès, que en veure els fets es va identificar com a metge i ajudar en les tasques de reanimació. Aquest va començar-li a fer la maniobra de Guedel, que té com a objectiu evitar que la llengua li impedeixi respirar.

A més de la Guàrdia Civil i el metge, una altra persona va socórrer la turista. Es tracta d'un vigilant de seguretat de l'empresa Eulen, que treballa a l'aeroport i es va acostar fins allà amb un desfibril·lador, que va ser utilitzat tot seguit per tal de socórrer la dona. Tots aquests esforços van permetre reanimar la dona i, per tant, salvar-li la vida.

Un cop se li van practicar totes aquestes maniobres per tal que recobrés la vida, van arribar els serveis d'emergències que la van estabilitzar. Fins al lloc dels fets s'hi va desplaçar una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que la va traslladar fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va quedar ingressada.

Sense les maniobres que van realitzar tant els agents de la Guàrdia Civil, el metge i el vigilant de seguretat, la turista polonesa hauria mort segons van manifestar els serveis d'urgències després dels fets, tal i com apunta la Guàrdia Civil en un comunicat.