L'accés a la Selva marítima (Blanes, Lloret, Tossa) des del sud segueix representant un problema. Un problema que si bé durant la temporada d'hivern queda lleugerament apaivagat, amb l'arribada de la Setmana Santa i el bon temps, es reprodueix any rere any, cap de setmana rere cap de setmana.

Pel que fa al tren, la història és antiga i coneguda: només és possible arribar fins a Blanes, atès que el controvertit projecte de perllongar rodalies fins a Lloret, segueix aparcat esperant nous impulsos i sobretot, més bonança econòmica. En cotxe l'única opció (pel sud) és la Gi-682 (Accés Costa Brava) a la que van a parar tant els vehicles que han deixat la N-II a l'alçada de Palafolls com els que abandonen l'autopista C-32 en la seva ultima sortida, a mig camí entre Tordera i la costa(Gi-600). Uns i altres, en cap de setmana i/o en hores punta, acaben confluint en la gran rotonda dels "focs" a l'entrada a Blanes, on sovint els espera un llarg exercici de paciència per accedir a Lloret, a Tossa o a alguna de les cales i urbanitzacions ubicades més al nord.

Els temps no són els millors per esperar solucions que, amb eficàcia i respecte pel territori, resolguin a curt o mig termini aquesta mancança històrica. Penso, però, que si no hi ha euros, almenys durant alguns dies i en algunes hores concretes, hi podria haver una mica més de sentit comú. El suficient per no instal·lar controls policials a ?menys que un succés greu o la recerca d'algun delinqüent perillosíssim els justifiquin. Així evitaríem les emprenyades d'un bon nombre de ciutadans com els que divendres passat, pels voltants de les set, es van trobar amb una important retenció a la Gi-600. La cua arribava fins la mateixa C-32 i segons les informacions que m'han arribat, tenia el seu origen en un control per detectar vehicles sense ITV o amb ITV falsificada. Lloable activitat, si voleu, però, que amb una mica de màesquerra i de sentit comú, no hauria de castigar encara més aquells que tornen a casa o es disposen a iniciar el cap de setmana a la Selva marítima.