L'ADF Montgrí està executant una actuació de gestió forestal al massís del Montgrí, a la zona dels Tossals gros i petit, en una extensió de 6,92 hectàrees. Aquests treballs tenen un cost d'uns 13.000 euros, ha concretat la regidora de Medi Ambient i presidenta de l'ADF, Sandra Bartomeus, que surten d'una subvenció que ha atorgat el Departament de Medi Natural de la Generalitat. Està previst que els treballs s'acabin a mitjans mes de juny i, entre les diferents tasques que es desenvolupen, hi ha la retirada de fusta i arbres que van caure com a conseqüència de la nevada del 8 de març de 2010, que va tenir greus conseqüències per a les masses forestals de la comarca, especialment al massís de les Gavarres ja que és el que té una major extensió.

Bartomeus ha explicat que cada any s'han anat fent actuacions per retirar els arbres caiguts que va provocar la nevada i que és una neteja que s'ha d'anar fent progressivament (encara queden zones per intervenir-hi), però que està condicionada per la disposició econòmica. Complementàriament, es fa una poda en alçada i s'aclareix la massa boscosa, on la densitat de pins és molt alta. L'objectiu final és reduir la càrrega combustible per tal de prevenir incendis forestals i poder accedir-hi millor en cas que se'n declari algun. Com ha ressaltat la regidora i presidenta de l'ADF Montgrí, la millor manera d'evitar focs és tenir la muntanya neta.

L'actuació en aquests quasi 70.000 metres quadrats és en terrenys privats. Concretament, són 12 els propietaris d'aquesta zona, als quals l'Ajuntament els ha hagut de comunicar aquesta actuació. En tot cas, Sandra Bartomeus ha subratllat que no hi ha hagut cap problema gràcies a la tasca de coordinació de l'ADF i la complicitat dels propietaris

Paral·lelament, la setmana passada, el coordinador de l'ADF Montgrí, Anselm Díaz; el cap de l'àrea de prevenció i investigació d'incendis forestals del Rurals al Baix Empordà, Lluís Salichs; el cap d'operacions dels bombers Ferran García; i Sandra Bartomeus van fer una xerrada de prevenció d'incendis en urbanitzacions.