L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, s'ha reunit amb els advocats dels propietaris de Can Juncadella per reclamar que facin el nou camí de ronda "d'una vegada" tal com es van comprometre quan es va signar un conveni entre les dues parts. Codina assegura que els deixarà un "temps prudencial" perquè el facin i sinó els obligarà a reobrir el camí de la finca.

L'alcalde de Lloret considera que després que s'hagi arxivat el tema judicial de Can Juncadella que afectava a dos funcionaris -de l'Ajuntament i d'Urbanisme- és el moment d'abordar la qüestió del camí de ronda, perquè es pugui reobrir. "El que demano com a alcalde és que facin el nou camí d'una vegada", va afirmar Codina, que es va mostrar ferm en aquesta qüestió després d'haver-se reunit amb els advocats de la finca.

El cas es remunta al maig de 2009, quan l'Ajuntament de Lloret i els propietaris de la finca de Can Juncadella -relacionats amb el president del Kazakhstan- van signar un conveni per construir un nou camí de ronda a primera línia del mar que ha d'enllaçar cala Morisca amb cala Canyelles i, a canvi, es va tancar un d'existent a la finca. Des de llavors, el camí està tallat en aquell punt i el tema continua encallat. En aquest temps, però, els endarreriments s'han anat atribuint a qüestions de tràmits.

Codina va explicar que ja s'ha reunit amb els advocats dels propietaris i els va reclamar que facin ja el nou camí. L'alcalde va explicar que després de la reunió els advocats dels propietaris els van dir que es tornarien a mirar com està la qüestió i les dues parts es van emplaçar a una nova reunió en el termini aproximat d'un mes, quan en tornaran a parlar. "Ara ens hem de reunir amb els serveis jurídics de l'Ajuntament per estudiar bé el conveni, però si en un temps prudencial no fan el camí nou, els obligarem a reobrir-lo", va afirmar Codina, que va recordar que el nou camí l'han de pagar els propietaris de Can Juncadella.

L'alcalde va destacar també que el nou camí de ronda pot ser un potencial "turísticament molt important" per al municipi, ja que enllaçaria les cales Morisca i Canyelles, que tenen un gran interès paisatgístic.