Uns 12.700 veïns de Blanes tindran bonificacions a les zones blaves d'estiu i podran utilitzar els aparcaments de la nova zona groga, exclusiva per als residents. Es tracta dels titulars de vehicles que paguen l'impost de circulació a Blanes i que estan al corrent de pagament de les seves obligacions tributàries amb l'Ajuntament. El consistori ha enviat aquesta setmana les cartes a aquestes 12.700 persones. A la carta s'hi ha adjuntat l'identificatiu "Contribuent de Blanes", un adhesiu de color groc que acreditarà els vehicles per aparcar a les places de les zones grogues (als Pins, S'Auguer i el Racó d'en Portes) i permetrà gaudir de les bonificacions que hi ha a determinades zones blaves d'estiu. Aquestes àrees començaran a funcionar el proper 15 de juny i serà fins al 15 de setembre.

La vigència del distintiu serà de dos anys (2013-2014) i per poder tenir els beneficis serà imprescindible que es col·loqui l'adhesiu de manera visible a la part interior del vidre frontal, al costat superior dret. A més, el conductor haurà d'obtenir el tiquet -triant com a opció la "Tarifa contribuent"- a les màquines expenedores de les zones blaves d'estiu.

D'altra banda, també podran gaudir de beneficis els vehicles de les persones que treballin en l'àmbit d'influència d'aquestes zones (al passeig Catalunya i zona de l'antic pavelló; a l'avinguda de Madrid; i a cala Sant Francesc) i ho acreditin documentalment. Per obtenir el distintiu, s'ha de presentar una determinada documentació abans de l'inici o durant la temporada d'estiu a l'Oficina d'Atenció al Client de l'empresa SABA, a l'aparcament del passeig Corils i Vieta. La documentació necessària serà el contracte de treball o la documentació del vehicle propi.