L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha acordat en els darrers dies una pujada del preu de la llar d'infants municipal de cares al curs vinent. L'augment de preu respon a les progressives reduccions de l'aportació per part de la Generalitat de Catalunya per pagar el cost de les escoles bressol i a la incertesa sobre quina serà la part que finançarà de cares al curs 2013-2014. D'aquesta manera, l'increment que hauran d'afrontar les famílies serà de 20 euros mensuals, fet que suposarà una pujada del 7,3% de la tarifa.

El període de preinscripció a la llar d'infants de cares al curs vinent va començar el passat 6 de maig i durarà fins aquest divendres. L'alcalde de Cassà, Enric Bagué, va explicar ahir que tot i que l'any passat hi va haver una lleugera pujada, de cares al curs vinent s'ha optar per incrementar en 20 euros la taxa perquè la Generalitat ha anat reduint any rere any l'aportació i encara no s'ha definit de cares al curs vinent. "Fem aquesta modificació comptant que la Generalitat aportarà uns 875 euros, però encara no ens ho han confirmat", advertia Bagué.

El batlle va lamentar també que amb les reduccions dels darrers exercicis "s'ha trencat la relació en la que cada part pagava un terç del cost", i que ara són les famílies i l'Ajuntament els que han de fer front al servei. Amb tot això, Bagué va afirmar que ni tan sols vol pensar en haver de modificar de nou durant el curs les tarifes perquè la Generalitat disminueixi encara més els pagaments. Respecte l'any passat, quan es va reduir un 25% el personal, va afirmar que en principi no hi ha d'haver modificacions si es manté el nombre de nens i nenes inscrits. Així, va afirmar que els 158 euros mensuals que hauran de pagar ara les famílies seran per tot el servei, incloent, per exemple, l'hora addicional de 8 a 9 del matí. "L'any passat estàvem a la mitjana baixa de preus respecte altres municipis i ho hem pujat una mica", va concloure Bagué.