Les famílies del bloc de pisos ocupat de Blanes i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) van entrar ahir al migdia una instància a l'Ajuntament de la localitat on demanen una reunió amb l'alcalde, Josep Marigó. Un dels portaveus de la PAH al bloc de Blanes, Marcos Martín, va explicar que volen parlar amb l'alcalde "sobre l'empadronament de les famílies i els serveis bàsics com l'aigua i la llum". "Són drets bàsics que no els poden faltar", va reivindicar Martín. El representant de la PAH també va denunciar que la companyia de l'aigua ha anat "a amenaçar amb tallar l'aigua", però que de moment encara en tenen. Martín també va recordar que l'ocupació que fan fer pública dissabte "és una part de l'Obra Social de la PAH" i que reclamaran també mesures "contudents de l'Ajuntament de Blanes".

L'alcalde, Josep Marigó, es va mostrar disposat a reunir-se amb ells i, fins i tot, va assegurar que només arribar d'un viatge a Ardales va demanar al regidor de participació que fes els tràmits per tancar una trobada amb la PAH i les famílies.

ICV-EUiA va donar suport a la PAH i va demanar en un comunicat que es reuneixi de manera urgent la Taula per l'habitatge. Marigó va destacar que ja hi ha una reunió prevista per a la setmana vinent.