Tota l'oposició de Lloret de Mar ha decidit sumar-se a la moció que ha elaborat el grup d'ICV-EUiA on es demana que no es tanqui el CAP de Fenals. Així que amb tota probabilitat la moció prosperarà, ja que tindrà els vots a favor del Millor, PSC, PP, ICV-EUiA i el regidor no adscrit que sumen majoria a l'Ajuntament de Lloret.

El cas va sortir a la llum el passat dilluns al vespre, quan un comunicat d'ICV-EUiA va alertar de les intencions de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva de tancar de manera defintiva el CAP de Fenals a finals de juny. L'endemà l'ens sanitari va confirmar la notícia i va explicar que es farà una reordenació dels serveis i del personal que es traslladaran al CAP del Rieral en una planta que fins ara estava buida. La Corporació va argumentar la decisió destacant que el CAP de Fenals estava des de 2006 -quan es va posar en marxa- en mòduls prefabricats i ara el servei passarà a un edifici equipat, de manera que l'assistència i els treballadors estaran més bé.

L'oposició, però, no veu bé que es tanqui l'ambulatori de Fenals, perquè dóna servei a tots els habitants d'aquest barri, que segons la moció podria ser d'unes 7.000 persones. En el text, doncs, es demana al departament de Salut que no tanqui el CAP i que es reobrin les urgències nocturnes als centres de la localitat.

Per la seva part, l'alcalde de Lloret, Romà Codina (CiU) va anunciar a través de Nova Ràdio Lloret que en els mòduls prefabricats del CAP de Fenals tenen pensat posar-hi "part de la rehabilitació que es fa a l'hospital de Blanes". I va afegir, a més, que l'espai que quedi lliure a l'hospital es podrà utilitzar "per ampliar les consultes externes". Codina també va assenyalar -segons recull la ràdio- que no és lògic oferir atenció mèdica en els barracons de Fenals i tenint buit el Rieral. En aquest sentit, va destacar les bones instal·lacions del Rieral i va afirmar que havien tingut "queixes" a Fenals per les condicions de "precarietat". L'alcalde també va anunciar que ha tornat a demanar les urgències nocturnes.