Una vaca que s'ha escapat del ramat que pasturava per Colera ha arribat fins al centre de Portbou aquest divendres a primera hora de la tarda. L'alcalde, Josep Lluís Salas, ha explicat que la vaca, desorientada, s'ha posat nerviosa i ha envestit tres persones; dos adults i una nena. El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat fins al lloc dues ambulàncies que han traslladat els dos adults fins a l'hospital de Figueres. Segons el SEM, els dos ferits són de caràcter lleu i tenen diverses contusions. A la nena l'han atès al CAP del mateix municipi. L'alcalde ha detallat que estudien presentar una denúncia per evitar que es tornin a produir accidents d'aquest tipus.

Segons ha avançat la Cadena Ser, cap a tres quarts de 4 de la tarda la vaca que s'havia escapat del ramat ha arribat fins al centre de la població. "La gent s'ha posat nerviosa i la vaca també", ha explicat l'alcalde que afegeix que "no és que la vaca hagi arribat a envestir ningú, però sí que ha colpejat tres persones". L'alcalde ha explicat que a aquella hora hi havia moltes famílies amb els nens, que els duien a l'escola, i això ha empitjorat la situació.

En el seu recorregut pel centre del municipi, la vaca ha anat fins al port i, de camí, ha colpejat tres persones. Són dos adults i una nena. Fonts del SEM han informat que dues ambulàncies han atès els ferits. Als dos adults els han traslladat a l'hospital de Figueres per diverses contusions de caràcter lleu. L'alcalde ha detallat que una dona de 35 anys que duia el fill al col·legi és qui s'ha endut el pitjor cop perquè la vaca l'ha fet caure i s'ha colpejat el cap contra el terra. A la nena l'han atès al CAP del mateix municipi i, segons el SEM, ha resultat il·lesa.

L'alcalde ha explicat que finalment ha arribat el vaquer que, juntament amb agents de policia, s'han endut la vaca de nou cap a la muntanya. "La policia deia que sort que se l'havien pogut endur perquè sinó li haurien hagut de clavar dos trets", ha explicat l'alcalde.

Salas ha detallat que es tracta d'un ramat que pastura a Colera des de fa 12 anys. "Alguna vegada s'havia escapat alguna vaca i te la trobaves enmig de la carretera, però mai havia arribat fins al centre del poble", ha explicat l'alcalde. Per això, demana a la Generalitat de Catalunya -qui concedeix el permís per pasturar al paratge del Cap de Creus- que extremi les exigències al propietari per garantir la seguretat.

Dilluns el consistori es reunirà amb el propietari del ramat per analitzar la situació. Salas ja avança que estan estudiant presentar una denúncia i espera adherir-se a la reclamació per danys que facin els ferits. "Si estem segurs que no torna a passar, nosaltres no tenim cap problema perquè continuïn pasturant aquí", ha conclòs Salas.