El Centre Obert municipal de Blanes es va omplir el passat dijous amb la celebració de la jornada de portes obertes. Al matí l'experiència va estar adreçada principalment a professionals relacionats amb l'àmbit dels Serveis Socials, com ara centres escolars, Policia Local, Mossos d'Esquadra i el sector sanitari en general, que estan vinculats amb la tasca que es fa en aquest centre. A la tarda la sessió va comptar amb la participació de representants d'entitats i associacions de veïns del municipi, famílies i menors, així com antics usuaris que en el seu moment van assistir a aquest servei. També van participar en la sessió de la tarda l'alcalde Josep Marigó i regidors.

El Centre Obert realitza la seva activitat fora de l'horari escolar, de dilluns a divendres. Les seves principals característiques són que dóna suport, estimula i potencia l'estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i l'esbarjo. La funció bàsica del servei és atendre menors i famílies en situació de risc social. En aquest sentit, es treballa tant amb els menors com amb les seves famílies.

Després que tothom pogués visitar els dos espais separats que té el centre, tant la directora com el tècnic van fer una breu explicació dels serveis que s'hi ofereixen. Actualment, en aquest curs, el Centre assiteix 20 alumnes de primària i 20 de secundària.