El Consell Comarcal de la Garrotxa ha presentat un pla per la implantació de calderes de biomassa forestal als ajuntaments de la comarca. El pla està programat entre el 2013 i el 2020 i ha estat redactat pel Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA). La posada en presència al Consell d'Alcaldes va anar seguida de l'aprovació, al darrer ple del Consell Comarcal, del conveni per l'encàrrec de gestió per l'estudi d'implantació d'energies renovables i mesures d'estalvi i eficiència energètica als edificis municipals. el qual va ser aprovat per unanimitat.

La idea és implantar l'ús de calderes de biomassa per escalfar biblioteques, pavellons, escoles o ajuntaments. Les motivacions són l'eficiència energètica, la neteja de boscos i la creació de llocs de treball. També preveuen la redacció d'un pla de gestió forestal.

Al ple, el president del Consell Comarcal, Joan Espona (CiU), va lamentar que anys enrera una iniciativa privada destinada a la creació d'una planta de biomassa no prosperés. Segons ell, aquest fet va retardar l'aposta en el desenvolupament de la biomassa forestal. Això no obstant, va reiterar que el compromí per la implantació d'un sistema de calderes a cada localitat és ferma.

En el debat, l'oposició va valorar posotivament el plantejament de l'equip de govern de CiU. El portaveu del PSC, Josep Guix, va demanar que es prengui de referent la feina que s'ha fet al Ripollès, on hi ha calderes a Ribes de Freser, Llanars, Ripoll i Vallfogona i hi ha la intenció de posar-ne 25.

Josep Garcia (ERC) va opinar que l'aposta per calderes de petites dimensions és mès factible que l'antiga idea de fer una central de biomassa a través d'una empresa privada.