El Govern de Lloret de Mar -format per CiU i ERC- va aprovar fa pocs dies en una Junta de Govern Local ampliar una hora l'horari de tancament dels comerços de la localitat durant el juliol i l'agost, que a partir d'ara podran estar oberts fins les onze de la nit aquests dos mesos. La qüestió ja va sortir en el ple de l'abril, quan el Millor va presentar una moció, però no es va aprovar perquè el Govern va al·legar que l'òrgan competent no és el ple municipal, sinó que la qüestió és potestat de l'alcalde o de la Junta de Govern. Ara, després d'obtenir un informe de la policia que no hi posa impediments, l'executiu ha decidit tirar endavant la mesura.

L'aprovació de l'ampliació d'horaris es va fer en la Junta de Govern Local del 6 de maig i ahir va sortir publicat al Butlletí Oficial de la Província. La mesura, doncs, permetrà que tots els comerços de Lloret puguin tancar a les onze de la nit -en comptes de les deu com fins ara- durant els mesos de juliol i agost. La resta de l'any serà com ara i tancaran a les deu. L'aprovació s'ha fet després d'obtenir el vist-i-plau del cap de la policia, que en un informe exposa que pel seu parer "flexibilitzar l'horari de tancament dels establiments comercials de deu a les onze hores, els mesos de juliol i agost, no ha de tenir, d'antuvi, una afectació rellevant sobre l'ordre públic".

La qüestió ja havia anat al ple municipal en dues ocasions per dues mocions del Millor, però no es va aprovar. Primer perquè els comerciants no ho veien bé i, segon, perquè faltava l'informe de la policia, segons va argumentar el Govern. El regidor de Comerç, Jordi Orobitg, va destacar que l'any passat van decidir no dur a terme l'ampliació, perquè la mateixa Associació de Comerciants de Lloret va votar-hi en contra en una assamblea interna, tot i que hi havia una part dels botiguers que ho veien bé. Aquest any, però, la qüestió es va tornar a portar a votació en el si de l'associació i va sortir favorable. Davant d'aquesta situació, doncs, Orobitg va assegurar que no tenien "cap argument" per oposar-s'hi.

Per altra banda, el regidor de Comerç va destacar que malgrat que ho han aprovat, des del Govern també consideren que pot comportar "problemes de conciliació familiar", però han decidit atendre el que entenien que era una voluntat dels comerciants.