L'Aeroport de Girona-Costa Brava compta des d'ahir amb una ruta a la ciutat francesa de Poitiers que reprèn la companyia Ryan?air, tal i com va operar l'estiu del passat any. El vol tindrà dues freqüències setmanals, d'arribada i sortida, tots els dilluns i divendres. Amb aquest destí, Ryanair ja n'opera 64 en aquest temporada, a l'espera de l'inici de la darrera ruta que té previst posar en marxa aquest estiu, a principis de juny. Poitiers és la seu de Futuroscope, un dels parcs de ciència i tècnica més prestigiosos del món.

Les previsions són que l'aeroport de Girona compti amb 77 destinacions diferents durant el pic de la temporada d'estiu -65 de les quals operades per Ryanair-, que va començar el 31 de març i acabarà el 26 d'octubre. Així, des de fa unes setmanes Ryanair i altres companyies estan posant progressivament en marxa les rutes estiuenques per tenir-les totes operatives els mesos de juliol i agost. L'estiu passat l'aeroport de Girona tenia únicament 62 rutes.

De tota manera, i contràriament al que es preveia, el passat mes d'abril -el primer de temporada d'estiu- l'aeroport de Girona va tenir un 10% menys de passatgers que en el mateix mes de 2012, malgrat que hi van tenir lloc més aterratges i enlairaments.

En el còmput dels quatre primers mesos de l'any el balanç és també negatiu, ja que han passat pèr l'aeroport un 7,5% menys de viatgers.