La casa del mar de Blanes es va omplir per escoltar els consells de la Policia Local per evitar estafes, sobretot a la gent gran.

La xerrada va portar per títol "Nous temps, velles estafes: no et deixis enganyar!", i va anar a càrrec del caporal Miquel Àngel Recio, l'agent José Miguel Gallego, l'inspector en cap Joan Garcia i la regidora de l'equip de govern Sol Zamora.

Es tractava que sobretot la gent gran conegués de primera mà quines són les principals precaucions que cal tenir en compte per no acabar sent víctimes d'estafes i furts, tant al carrer com a la pròpia llar.

Els ponents van explicar que contràriament al què es pugui pensar, els tipus de delictes que es detecten en l'actualitat solen ser estafes prou conegudes per tothom, ja sigui per casos que han viscut coneguts, pels mitjans de comunicació o, fins i tot, reproduïts en pel·lícules i sèries de ficció.

Per fer la xerrada encara més entenedora, Miquel Àngel Recio i José Miguel Gallego van recolzar les seves explicacions amb fragments de vídeo i retalls de diari. Van explicar d'una manera planera com ho han de fer els ciutadans per evitar ser víctimes dels furts i les estafes més típiques.

En aquest sentit, van explicar estafes com la de l'estampeta, la del tocomocho o la dels tril·lers. ?També un engany no gaire conegut pel públic en general: el de la la taca. Aquesta darrera estafa consisteix en què una persona s'acosta a la víctima i li taca la jaqueta o l'abric, un segon implicat s'ofereix a ?netejar-lo i és llavors quan li roba la cartera o el primer que tingui a mà.