El Govern de Lloret -CiU i ERC- es va sumar ahir en el ple a la moció presentada per tota l'oposició -Millor, PSC, PP, ICV i el regidor no adscrit- i es va aprovar per unanimitat demanar al Departament de Salut que no es tanqui el CAP de Fenals a finals de juny. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva va anunciar la setmana passada el tancament d'aquest CAP i que traslladarà el servei i els treballadors al del Rieral, on hi ha una planta encara sense utilitzar.

L'alcalde de Lloret, Romà Codina (CiU), va defensar que el trasllat del servei al Rieral pot ser positiu, perquè les instal·lacions són més apropiades i completes, però també va afirmar que en aquest procés els perjudicats seran els veïns de Fenals que tenien aquest CAP assignat i que ha "d'estar al seu costat". Codina també va destacar que defensa Lloret davant de la Corporació, per respondre a les crítiques: "Jo vaig allà [Consell Rector] a defensar tot el que puc".

L'exregidor d'Urbanisme, Josep Valls, va destacar que va ser el Govern municipal qui va planificar la possibilitat de fer tres CAP a Lloret quan el "Tripartit" volia fer el segon i que el de Fenals es va obrir mentre s'acabava el del Rieral. També va afegir que les instal·lacions del Rieral "no funcionen al 100%" i per això es fa el trasllat. El portaveu d'ERC, Jordi Orobitg, també va dir que faria costat als veïns perquè majoritàriament volien que no es tanqui, però va afegir que les reorganitzacions de serveis no tenen per què empitjorar-los.

L'oposició va carregar contra el Govern, l'alcalde i la Corporació. El Millor i el PSC van acusar Codina d'afavorir més els interessos de partit que els de Lloret i Marc Fuertes va anar més enllà dient que tenen "la voluntat oculta de potenciar els centres mèdics" privats. Joan Bernat (PSC) va acusar Codina "de falta de lideratge per defensar els interessos del poble".

I el portaveu del PP, Enric Martínez, va carregar amb duresa contra la Corporació i la seva gestió i va dir que és "una presa de pèl" cap a l'alcalde i la resta de grups. A més, va manifestar que l'ens treu prop d'un milió d'euros amb les visites de turistes i va preguntar on van a parar aquests diners.

El portaveu d'ICV-EUiA, Javier Rodríguez Pacios, que era l'impulsor primer de la moció va destacar l'augment de població de Lloret i del barri de Fenals des de 2006, quan el Govern municipal creia necessari tres CAP, segons va defensar.

Per la seva part, abans del ple, el director de Planificació de la Corporació de Salut, Xavier Conill, va destacar que en el cas que s'aprovés la moció -com així va ser-, la demanda de l'Ajuntament es discutiria en el Consell Rector de l'ens i va afirmar que si el Departament de Salut diu que no es tanqui el CAP així ho acataran. Conill també va destacar que no era una proposta "unilateral" de la Corporació i que "tècnicament" el tancament es pot assumir. Finalment, va destacar que era una "decisió difícil".

Per altra banda, el ple també va aprovar -amb vots de CiU i ERC- una moció dels republicans perquè Lloret ingressi els impostos que recapta a l'Agència Tributària de Catalunya, en comptes de fer-ho a la de l'Estat. Finalment, ICV i el Millor van retirar una moció que tenien sobre Can Juncadella i la van fer en forma de prec, però no van quedar conformes amb la resposta del Govern i la van sol·licitar per escrit.