Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre lladres per robar fins a 11 tones de ferro d'una finca agrícola de Palafolls (Maresme). L'operació, que han dut a terme agents de la comissaria de Blanes i de Pineda de Mar, va culminar amb la recuperació de part també del material sostret.

Els detinguts són dos veïns de Blanes, un de 39 anys i nacionalitat espanyola i l'altre de 23 anys i nacionalitat gambiana. I els atres dos arrestats són dos veïns de Palafolls: un home de 27 anys i un de 37 anys, tots dos de nacionalitat espanyola. Tots quatre detinguts, que compten amb nombrosos antecedents policials, ja van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Els fets es remunten al dia 6 de maig, quan un veí de Malgrat de Mar, propietari d'una explotació agrícola, va denunciar la sostracció d'11 tones de ferro, situades en una finca de la seva propietat a Palafolls. Els objectes sostrets eren barres en forma de la lletra u, les quals se solen utilitzar en explotacions agrícoles.

Un dispositiu policial planificat pels Mossos de Pineda de Mar per detenir els autors dels fets i recuperar el material sostret va donar els seus fruits quan els agents van localitzar en una de les deixalleries de la zona gairebé sis tones del ferro sostret. Segons van poder constatar els investigadors, el material intervingut va ser venut en diversos lots i per diverses persones.

Posteriorment, a partir de diverses gestions policials es va identificar i detenir un dels autors que havia venut el material sostret en una deixalleria, que va resultar ser un home de 27 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Palafolls.

Dos arrestats a Blanes

Arran de la informació recollida, agents de la comissaria de Blanes, alertats des de la comissaria de Pineda, van realitzar diversos controls i vigilàncies, que van propiciar la detenció de dues persones més, de 39 anys i nacionalitat espanyola i 23 anys i nacionalitat gambiana, tots dos veïns de Blanes. Aquestes persones anaven en un vehicle carregat amb més material de les mateixes característiques i es disposaven a vendre'l en una altra deixalleria de la zona.

Paral·lelament, els Mossos van activar un control al voltant de la finca, on encara quedaven ferros situats en palets de fusta, la qual cosa va permetre la identificació de tres persones que es disposaven a robar més material. Una d'aquestes persones va ser la detinguda per la venda del material a la deixalleria i les altres dues que l'acompanyaven van ser imputades per un presumpte delicte de furt.

Un quart detingut, de 37 anys, nacionalitat espanyola i veí de Palafolls, que havia realitzat vendes també a la deixalleria, es va personar a la comissaria de Pineda en saber que estava pendent la seva detenció.

Els Mossos d'Esquadra realitzen dispositius de control i vigilància de finques agrícoles juntament amb policies locals dels municipis per donar resposta als robatoris que pateixen pagesos de la zona. I també inspeccions a les deixalleries del territori per evitar la venda de materials sotrets com pot ser el cas del robatori del ferro.