L'Ajuntament de Lloret, a través de la policia local, iniciarà a partir del proper mes de juny una campanya d'inspeccions dels establiments d'oci nocturn de la ciutat amb l'objectiu que es compleixin totes les mesures de seguretat i evacuació. La campanya es portarà a terme inicialment als establiments més propers a l'avinguda Just Marlès, on es concentra la major part dels establiments d'oci nocturn, per estendre's després a la resta dels locals de la zona d'oci.

El regidor de Governació, Jordi Martínez, va destacar que estan treballant per donar forma a la unitat administrativa de la policia local, que serà l'encarregada de fer les inspeccions, i poder donar compliment a la Llei d'Espectacles. L'objectiu de les inspeccions, en paraules de Martínez, "és garantir la seguretat de les persones als establiments d'oci nocturn i vetllar per una activitat empresarial responsable comprovant que s'adapten als requeriments de les normatives existents". El regidor va voler matisar que "no es tracta d'inspeccions de caire sancionador sinó preventiu". Tot i que va remarcar que "si els agents detecten deficiències greus, s'aplicarà la normativa". En aquest sentit, Martínez va destacar que quan es detecti alguna anomalia s'obrirà l'acta corresponent i si l'Ajuntament no té competència per resoldre-la, s'enviarà la Generalitat perquè actuï.

Segons va destacar l'Ajuntament, aquesta campanya forma part del pla d'accions per complir les competències en matèria d'inspecció d'establiments i espectacles de l'any 2010 i forma part del conjunt de mesures adoptades pel consistori per millorar la qualitat de l'oferta d'oci a la localitat. Amb la iniciativa que ara es posa en marxa, a més, l'Ajuntament pretén "facilitar la comunicació entre la Policia Local i els empresaris del sector" per assolir aquest objectiu.

Cal recordar que l'Ajuntament de Lloret ja ha fet campanyes similars d'inspecció dels locals d'oci nocturn, després dels aldarulls que hi va haver al municipi fa pocs estius. El 2011, per exemple, es va fer contractant el servei de manera externa, a través d'una Entitat Col·laboradora de l'Administració (ECA) per un preu d'uns 11.000 euros. Ara, però, ho farà la unitat administrativa de la policia local.

De fet, l'any passat, el departament d'Interior va impartir formació a les policies de Blanes, Lloret i Tossa sobre com s'ha de procedir a l'hora d'inspeccionar locals i com fer les denúncies per infraccions que acabarien en multes.