L'Audiència de Girona va condemnar a penes d'entre 9 i 19 anys i mig de presó els tres integrants de la banda que es va dedicar a assaltar prostíbuls fent-se passar per policies. Segons recollia la sentència, al febrer del 2009 el grup va entrar a tres pisos de Blanes, Reus i Cambrils. A tot arreu, els tres processats -Eusebio Salleras, Ricardo Jesús Caballé i Jéssica Tomás- actuaven de la mateixa manera. Es presentaven als prostíbuls, mostraven una placa falsa i atemorien les noies que hi exercien amb una pistola. Després, les tancaven en una habitació i robaven tot allò que podien. A Blanes, a més, Eusebio Salleras també va violar una de les noies.

Els fets que ara s'han sentenciat van tenir lloc el febrer del 2009. Amb pocs dies de diferència (entre el 12 i el 18 d'aquell mes) la banda va arribar a assaltar tres pisos seguint el mateix modus operandi. El grup format per Salleras, Caballé i Tomás actuava amb un pla preconcebut: tots tres es feien passar per policies de la unitat d'estrangeria, picaven a la porta dels domicilis i, un cop dins, atemorien les noies i s'enduien tot el que podien.

Per donar més versemblança a la paròdia, els processats solien dir a les noies que havien de fer un escorcoll al pis. Les tancaven en una habitació i, un cop s'havien desfet d'elles, campaven lliurement per la resta del pis arreplegant tots els objectes de valor. Si les noies es resistien, les lligaven amb brides i les amenaçaven amb una pistola.

Agressió sexual a Blanes

Segons recull la sentència, el darrer dels assalts va tenir lloc el 18 de febrer en un pis de l'avinguda Joan Carles I de Blanes. Els tres processats van entrar al pis ensenyant les falses plaques i van atemorir amb la pistola les dues noies que hi residien.

Després, se les van endur a dues habitacions per separat. Va ser allà on Eusebio Salleras, que vigilava una de les víctimes, la va fer despullar, li va obligar a fer-li una fel·lació i després la va penetrar. En aquest pis va ser on la banda va aconseguir el botí més substanciós: dues càmeres de fotos digitals, un televisor de pantalla plana, un ordinador, tres ampolles de perfum, 640 euros en efectiu i joies (arracades, cadenes d'or i polseres).

Fins a 19 anys i mig de presó

Tot i que als processats se'ls imputaven quatre assalts (el darrer, en un local de massatges de Dosrius) l'Audiència de Girona considera que no hi ha prou proves per concloure que el grup també cometés aquest últim robatori.

La sentència, que encara no és ferma, condemna els tres processats pels delictes d'usurpació de funcions públiques, robatori amb violència i faltes de lesions. A Salleras, a més, el tribunal també el condemna per un delicte d'agressió sexual i li prohibeix acostar-se a menys de 500 metres de la víctima durant deu anys.

En total, a Eusebio Salleras se'l condemna a 19 anys, sis mesos i quatre dies de presó per tot aquest reguitzell de delictes; a Jéssica Tomás, a 12 anys, sis mesos i quatre dies, i a Ricardo Jesús Caballé, a nou anys i tres dies de presó. En matèria de responsabilitat civil, el tribunal imposa als processats el pagament d'una indemnització global de 6.467,14 euros,que és el valor dels objectes robats que no s'han pogut recuperar i de les seqüeles que pateixen les noies arran dels assalts.