Si el bon temps acompanya, Arbúcies celebrarà la festivitat amb més nombre de visitants al llarg de l'any del municipi. Olors, colors i el perfum de les flors es fan sentir. Motius suficients perquè siguin traslladats del seu lloc d'origen a carrers i places de pobles i ciutats. Recentment, ha ocorregut a Girona arran de la setmana Temps de Flors, amb un èxit sense precedents, malgrat les inclemències meteorològiques. Demà toca el torn a Arbúcies amb el Concurs de Catifes de Flors del Montseny. No té cap relació amb el Corpus perquè constitueix el pròleg de les típiques Enramades, nascudes al segle XVI i declarades per la Generalitat Festes Tradicionals d'Interès Nacional.

Es tracta d'una mostra d'impossible improvisació i transmesa de generació en generació. Molts dies abans, els veïns treballen perquè els pètals d'unes obres efímeres cobreixin l'asfalt dels carrers i places més cèntriques de la població. "En l'actual edició 22 estores participen en aquest certamen per cobrir gairebé dos quilòmetres de vies urbanes", explica el president de l'Associació de Catifaires, Joan Badia, que coordina la festivitat. Tot el dia el Museu Etnològic del Montseny ofereix entrada gratuïta a La Farga, Centre d'Interpretació de la Riera. A més, a la Placeta de Can Reus i al carrer Segimon Folgueroles hi haurà parades de productes artesans i diversos racons estratègics del poble també seran ornamentats.

L'oscil·lació altimètrica del terme municipals que va dels 250 metres als 1.700 sobre el nivell del mar, amb les seves varietats climàtiques i d'humitat, proporcionen a Arbúcies una extraordinària biodiversitat que proporciona al paisatge un aspecte multicolor perquè en aquest territori creixen 1.500 espècies de flora superior, des de les subtropicals típiques del Mediterrani, fins a les pròpies del centre d'Europa. L'alcalde Pere Garriga afirma que "aquesta exposició floral sobre l'asfalt ens omple d'orgull en poder evidenciar la magnífica situació del poble envoltat d'una riquesa natural de difícil parangó". En lloc de la processó del Santíssim, a partir de dos quarts de set, una cavalcada passarà pels llocs encatifats, formada pels gegantes i grallers d'Arbúcies i Breda, Joves Almogàvers d'Olot, la banda New Serafins, Zèppelin i Brincadeira.