En el marc d'una operació contra el narcotràfic a la Costa Brava i Itàlia, la Policia Nacional ha detingut a Lloret de Mar un fugitiu de la justícia albanesa que està acusat d'homicidi amb arma de foc. El detingut és Gentian Stafa, té 33 anys, és albanès i a banda d'estar acusat d'homicidi amb una ordre de detenció intenacional, també compta amb antecedents per tràfic de drogues.

Stafa feia dos anys que vivia a Lloret de Mar i per no ser enxampat per la policia portava documentació italiana falsificada i també tenia, entre d'altres, un passaport albanès amb una altra identitat. Des de la població de la Selva marítima, el jove es dedicava presumptament al tràfic de cocaïna.

A banda del ciutadà albanès s'han detingut tres persones més en aquesta operació contra el narcotràfic de la Policia Nacional que subministraven cocaïna a petits venedors de la zona i a diversos contactes a Itàlia. Els altres arrestats són un italià, Gensio Usai; un albanès, Rifen Portulli i un home de nacionalitat espanyola, Cristian Balleti. Els detinguts van ser posats a disposició de l'autoritat judicial i els dos màxims responsables -entre ells, Gentian Satafa- van ingressar a presó provisional i els altres dos arrestats van quedar en llibertat amb càrrecs.

L'operació policial contra el narcotràfic a la Costa Brava i Itàlia es va iniciar el novembre del 2011 fruit de la col·laboració entre la policia espanyola i les policies de França i Itàlia. Aquestes van alertar que hi havia persones d'origen italià a Lloret de Mar i a d'altres poblacions de la Costa Brava que es dedicaven a la distribució de cocaïna al litoral i al subministrament d'aquest estupefaent a altres narcotraficants residents a Itàlia.

Durant les primeres indagacions els agents van interceptar l'abril de l'any passat un camioner de nacionalitat albanesa a la Jonquera, que volia dirigir-se a la ciutat italiana de Torí portant amagats a la guantera del vehicle dos quilos de cocaïna. La seva detenció va permetre als investigadors conèixer el mètode de transport que feia servir el grup organitzat per subministrar la droga als contactes desplaçats a Itàlia.

A partir d'aquest moment, la xarxa va modificar el sistema de distribució de la droga i va començar a utilitzar mensualment correus "humans" que anaven a Lloret per proveir-se de cocaïna i tornaven a Torí amb la droga. El mètode utilitzat per amagar la droga eren dobles fons en l'habitacle o a la carrosseria del vehicle per així evitar ser detectats.

Després de diverses indagacions i a través d'un dispositiu que va comptar amb la col·laboració de la Policia Local, es van detenir tres membres de la trama el dia 9 de maig. I després de diverses gestions practicades amb la policia italiana es va descobrir que un dels narcotraficants havia residit des de l'any 2011 a Lloret usant identitat falsa i que era un ciutadà albanès fugitiu de la justícia i estava acusat d'homicidi.

En l'escorcoll fet en dos domicilis de Lloret, es va confiscar un quilo de cocaïna, 1.500 euros en efectiu, nou telèfons mòbils, utillatge i precursors per l'adulteració de l'estupefaent i joies. En l'operació hi han participat el Grup de Policia Judicial de la Comissaria de Lloret en col·laboració amb la Policia Local i la Unitat de Guies Canins de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya.