Els Mossos d'Esquadra han trobat 900 plantes de marihuana durant la detenció d'una parella per robatori i estafa a la ciutat de Girona. Durant l'escorcoll de l'habitatge dels dos arrestats els agents van localitzar les plantes en tres habitacions que havien estat habilitades per cultivar-les. I a més, en el mateix domicili van trobar una escopeta que tenia els canons retallats.

La detenció es va produir el dia 15 de maig i els arrestats són una parella de 34 i 38 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Girona. Se'ls acusa de ser els presumptes autors d'una falta de furt i dels delictes de falsificació documental, estafa, robatori amb força a l'interior de domicili, contra la salut pública i tinença il·lícita d'armes. Els arrestats tenen antecedents i van passar el 18 de maig a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

El fet que va fer saltar l'alarma policial es remunta al 27 d'abril, quan es va produir el furt d'una bossa de mà a Cassà de la Selva. La bossa contenia llibretes bancàries i documentació personal de la víctima i la persona que va cometre el furt va aprofitar-ho per obrir comptes corrents en les mateixes entitats bancàries però en diferents oficines. També va transferir uns 9.000 euros dels comptes de la víctima als que acabava d'obrir a nom seu. A més, amb la documentació personal de la víctima es van signar diversos contractes en companyies telefòniques i es van obtenir sis mòbils de gama alta.

En tenir coneixement dels fets, els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van obrir una investigació que va permetre identificar les dues persones que estarien relacionades amb els diversos fets delictius i van ser detingudes el 15 de maig a la ciutat de Girona.

Al dia següent, els agents van efectuar una entrada i perquisició al domicili dels detinguts. I aquí es van trobar amb la sorpresa quan van localitzar 900 plantes de marihuana, en diferents estats de creixement i en tres estances habilitades per al cultiu.

També es va localitzar una escopeta de canons retallats amb munició diversa, petites quantitats de marihuana preparada en dosis, dos televisors que havien estat robats en un domicili contigu al dels detinguts i documentació personal que havia estat sostreta a Girona.

Tot i les detencions, la investigació policial continua oberta i els Mossos d'Esquadra no descarten que els arrestats puguin estar implicats en altres fets delictius.

La parella arrestada té antecedens i el 18 de maig van pasar a disposició del jutge d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, aquest va decretar la llibertat amb càrrecs dels dos detinguts.