Nosaltres demanàvem un mes per buscar una solució per a la família", va demanar Marta Afuera, de la Plataforma d'afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona. "A vosaltres, us demanem que feu una trucada al jutjat", es va dirigir al jutge de Pau de Sant Pau de Segúries i a una procuradora del Jutjat de Ripoll. "No, no, jo suspenc la diligència sine die ", va contestar el Jutge de Pau. Afuera va contestar: "això és una tortura per la família i vostès seran responsables, si els passa alguna cosa". Després, la comitiva judicial acompanyada per agents dels Mossos va tornar al cotxes i va marxar. Així, a les 12 del migdia d'ahir, el ?desallotjament de Mònica Lau va quedar per, tal com va dir el jutge: sine die, una data indeterminada. És a dir, en qualsevol moment, el desallotjament, evitat ahir per la Plataforma, es pot fer efectiu.

És el darrer episodi de litigi pel desallotjament de Mònica Lau, una romanesa de 32 anys i mare d'un fill autista. Lau va sostenir ahir que tot i haver pagat l'import del lloguer i del subministrament enèrgetic, el Jutjat de Ripoll va donar la raó a la propietat i va sentenciar a favor d'un desallotjament. La sortida del pis de Lau va ser recorreguda, encara abans d'ahir, per la seva advocada defensora, Rosana Rodríguez.

"Hem demanat un retard d'un mes", va dir, prop de la porta del pis de cal Mariner, ahir, barrada per membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Va voler resaltar que no demana una continuada ocupació de la propietat privada, sinó un mes per trobar un altre allotjament per a Lau i el seu fill. "Han fet falta 8 mesos per resoldre les mesures provisionals i establir la justícia gratuïta, ara al jutge no li vindrà d'un mes", va raonar.

Poc després de la marxa de la comitiva, l'alcalde de Sant Pau, Josep Palos (CiU), es va acostar a l'escenari del conflicte. El batlle es va creuar amb Marta Afuera (PAH), la qual li va demanar per la posició de l'Ajuntament en el conflicte. Palos li va contestar que no pot prendre part en una lluita judicial de particulars. Afuera li va recriminar aquesta posició i Palos va marxar.

Poc després, la portaveu de la PAH va denunciar la posició de les administracions envers la pobresa. Segons ella, la Generalitat ajuda les institucions privades dedicades a l'atenció infantil que acullen els nens de famílies que per causa de situacions d'extrema pobresa han perdut la custòdia dels fills. Va demanar que els recursos destinats a les institucions privades per la infància vagin a socors per mantenir les famílies unides.