Els veïns de Fenals estan preparant la constitució d'una plataforma contra el tancament del CAP del barri, pancartes de protesta i manifestacions si la Corporació de Salut del Maresme i la Selva acaba complint l'anunci de clausurar el centre sanitari el proper 22 de juny i no es fa enrera. Així ho va anunciar el president de l'Associació de Veïns de Fenals, Emilio Martínez, en declaracions a Nova Ràdio Lloret. Tot i això, segons va explicar, l'associació espera que després de la moció aprovada per unanimitat, la Corporació replantegi la decisió i mantingui el servei a Fenals.

Martínez va voler "felicitar" els grups polítics per l'aprovació unànime de la moció que insta a mantenir el CAP de Fenals obert, però també va mostrar el seu rebuig davant d'una decisió que creuen que ha estat presa "unilateralment" pel Consell de la Corporació de Salut. A més, el president de l'Associació de veïns també va "lamentar profundament" que ningú "per deferència" els hagi comunicat la decisió, "ni l'Ajuntament, ni la Corporació ni Salut". I va recordar que la informació els va arribar a través d'una fotocòpia del document que es va enviar al comité d'empresa del CAP.

Martínez va aprofitar els micròfons de la ràdio municipal també per demanar a l'alcalde que insti a Salut a mantenir el CAP de Fenals i va carregar contra totes les mesures que s'estan duent a terme al municipi en sanitat. "S'està fent el desmantellament de la sanitat pública en favor de la privada", va afirmar Martínez.

De tota manera, el president de l'associació va assegurar que esperen que la decisió es replantegi. Ara bé, si no és així, Martínez va anunciar que ja tenen previstes diverses accions "per sensibilitzar" els veïns perquè el CAP segueixi obert. Preveuen crear una plataforma des d'on es redactarà un manifest de defensa del centre sanitari i que comptarà amb el suport de més associacions de veïns, segons va destacar. A més, també faran escrits que enviaran al departament de Salut de la Generalitat i al Govern municipal demanant que no es tanqui. I des de la plataforma es plantejaran "manifestacions, recollides de firmes o pancartes penjades als balcons". De tota manera, Martínez va afirmar que tenen "plena confiança" que es reconsideri la posició.