Milers de persones van visitar ahir a Arbúcies el Concurs de Catifes de Flors del Montseny, pòrtic de les típiques Enramades, declarades per la Generalitat, Festes Tradicionals d'Interès Nacional de Catalunya. Vint-i-dos dibuixos fets sobre l'asfalt van ser coberts amb pètals ocupant els carrers més cèntrics i part del nucli antic de la localitat. A més, per potenciar la festivitat i com a complement de les estores, es van decorar artísticament amb flors deu racons emblemàtics del poble. La mostra d'art efímer va finalitzar a mitja tarda amb una cavalcada formada pels gegants i grallers d'Arbúcies i de Breda, a més de grups d'animació com els Joves Almogàvers d'Olot, la banda local New Serafins, Zèppelin i Brincadeira.

Segons la Federació de Pobles Catifaires de Catalunya, la Processó del Santíssim fou suprimida el 1977 i per això un any més aquesta mostra es va distingir per ser l'única laica que es celebra en el nostre país. L'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, va manifestar que el concurs s'organitza per "donar a conèixer la riquesa i exuberància de la flora del Montseny, per promocionar el turisme i per promoure la cohesió social, perquè una catifa requereix un equip de persones que treballen molts dies amb imaginació i dedicació".

Segons l'Oficina Municipal de Turisme, aquesta diada atrau a Arbúcies més persones de Girona i del seu entorn que durant la resta de l'any, en què abunden sobretot visitants de la demarcació de Barcelona. Per aquest motiu, l'alcalde va insistir que una de les finalitats del Concurs de Catifes de les Enramades és fomentar l'afluència de visitants al municipi al llarg de l'any.

Les Enramades són festes que celebren cadascun dels barris des del proper dijous, dia de Corpus i fins al dimecres de la setmana següent. La celebració s'iniciarà a la Plaça de la Vila amb una botifarrada popular.