Les associacions de veïns dels carrers Figuerola-Bonastruc, Barri Vell, Mercadal i Devesa-Güell es reuniran avui a les vuit del vespre amb l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), per tal d'exposar-li els problemes que pateixen derivats de l'oci nocturn. Els representants veïnals estan farts de sorolls i brutícia, de manera que esperen un compromís ferm per part de l'alcalde per posar fi a aquests problemes. Si no, estan disposats a mobilitzar-se o fins i tot a anar als jutjats.

Ja fa temps que els veïns d'aquestes zones es queixen dels problemes derivats de l'oci nocturn, i lamenten que, malgrat l'ordenança de civilitat, els problemes no han cessat. Segons indiquen, els problemes de sorolls i incivisme comencen des de dijous a la nit i s'accentuen durant el cap de setmana, tot provocant-los problemes per dormir i trobant-se amb brutícia acumulada els diumenges a primera hora."Això no pot continuar així", assenyala el president de l'associació de veïns de Figuerola-Bonastruc, Miquel Font. "Tenim dret a descansar igual que fan els veïns d'altres indrets de la ciutat", afegeix.

Compromís ferm

Fins ara, els veïns afectats havien tingut reunions amb regidors, però ara volen que sigui l'alcalde qui els doni un compromís ferm per acabar amb els problemes. "La solució no és marxar del barri, perquè no tots els veïns s'ho poden permetre", assenyala Font. Per això, demanen que l'Ajuntament faci complir les ordenances i encari el problema. Si no, estan disposats a mobilitzar-se i fins i tot anar als tribunals.