La batalla amb els dos treballadors del Consorci Costa Brava-Illa de Blanes continua. Després que es retirés per manca de suport en dues ocasions del ple municipal assumir aquests dos treballadors per part de l'Ajuntament, els empleats van decidir demandar al jutjat social el cas. Els treballadors denuncien que estan contractats pel Consorci però que fan feines per l'Ajuntament. Davant d'aquesta situació, els grups del PSC i CiU van votar favorablement en la darrera comissió informativa de buscar un acord amb els empleats assumint-los en la plantilla de l'Ajuntament.

El cas es remunta al 2010, quan el Consorci Costa Brava-Illa de Blanes es va transformar en un consorci urbanístic amb l'objectiu d'aconseguir els diners per retornar el préstec de 30 milions d'euros per finançar la Ciutat Esportiva. Amb el canvi, doncs, va disminuir considerablement el volum de feina en el consorci i els dos empleats van començar a treballar per l'Ajuntament. Un a l'àrea d'esports i l'altre a hisenda.

Davant de la situació generada, el Govern del PSC va intentar assumir els dos treballadors per part de l'Ajuntament, però va haver de retirar el punt de l'ordre del dia del ple en diverses ocasions, perquè l'executiu en minoria no tenia el suport de l'oposició. Ara, però, els dos treballadors han decidit denunciar la situació al jujtat social i reivindiquen que estan fent feines pel consistori.

L'alcalde, Josep Marigó, va explicar ahir que els serveis jurídics de l'Ajuntament han recomanat arribar a un acord en seu judicial amb els dos treballadors i així evitar tot el procés judicial. Per això, segons va explicar Marigó, en la darrera comissió informativa el PSC i CiU van dictaminar a favor de buscar l'acord amb els empleats. Ara, doncs, l'Ajuntament ha fet arribar una proposta d'acord als representants dels treballadors per la qual aquests passarien a formar part de la plantilla municipal com a "treballadors laborals indefinits no fixos", però amb un sou com el de l'Ajuntament i no el que tenen ara que és major. Així, si les places que ocupen surten a concurs i el perden, anirien al carrer.

Marigó va explicar que ara esperen una resposta per part d'ells, però que esperen que acceptin la proposta.