Un expolicia de Girona va degollar la seva cunyada i va ferir la seva dona al coll a Caldes de Malavella després d'una discussió amb la parella, amb qui estava en tràmits de separació. L'home, després de l'agressió, va marxar ràpidament amb cotxe i es va emportar la seva muller ferida greument al coll cap a l'hospital Santa Caterina de Salt, on els Mossos el van detenir. La dona va ser operada i tot i l'agressió està fora de perill.

El presumpte agressor és Antonio Alcáraz Sencianes, de 52 anys i veí de Vilablareix. L'home era policia municipal a Girona,cos al qual va ingressar el 1983, però estava retirat des de fa gairebé set anys per malaltia. En l'actualitat treballava a l'àrea de manteniment del centre hospitalari de Salt. Està previst que passi a disposició del jutge entre avui i demà.

La víctima mortal és Dolores Pajares Alonso, de 38 anys, que vivia a la urbanització del Llac del Cigne amb el germà de l'agressor i tenia dues filles, d'onze i set anys. L'altra agredida, la muller d'Alcáraz, Isabel Arboleas, també de 38 anys, vivia a Vilablareix però es trobava feia uns dies en aquesta casa del carrer Montseny de Caldes de Malavella vivint amb els cunyats perquè estava en tràmits de separació amb el marit, amb qui té dos fills.

Els fets es van desencadenar ahir al voltant de dos quarts de nou del matí, quan el presumpte agressor es va plantar davant la porta de la casa del seu germà i, segons testimonis, estava molt nerviós. Un cop va arribar al lloc, hauria enfilat cap al garatge de la casa i va començar a discutir amb la seva muller. Un fet que s'hauria repetit el dissabte anterior.

En veure que la tensió pujava, la cunyada va voler intercedir i l'home la va degollar. La dona va quedar estesa a l'entrada del garatge i l'agressor també va ferir greument la seva dona al coll però les ferides no varen ser mortals. Tots els fets van succeir davant la mirada de les dues nenes de Pajares, d'onze i set anys.

Tot alterat, l'home va decidir marxar de la casa però amb la seva muller, a qui va carregar al cotxe. Va marxar fent "esses i molts xerrics" per tota la urbanització en direcció cap a l'hospital de Salt. Allà, els Mossos el varen detenir com el presumpte autor de la mort la seva cunyada i per haver ferit la seva companya sentimental.

Mentrestant, la nena d'onze anys de Pajares, espantada, va anar corrents i cridant cap a casa de la seva tia, que viu al mateix carrer, i varen alertar l'àvia dels fets i posteriorment els equips d'emergències. El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) va activar un helicòpter per intentar salvar la vida de la mare de les nenes, però va ser impossible.

Efectius de la Policia Local de Caldes de Malavella es van personar al lloc dels fets alertats per la família i també ho van fer els Mossos d'Esquadra, que varen activar el protocol que utilitzen en els casos de violència de gènere.

Durant tot el matí, la policia científica va estar pentinant la casa del germà de l'agressor i sobretot, la zona del garatge on es va perpetrar el crim. A fora del domicili també s'hi varen anar aproximant els familiars més propers així com amics de les víctimes, que ploraven. Cap al voltant de tres quarts de dues del migdia sota una intensa pluja, el jutge finalment va ordenar l'aixecament del càdaver de Dolores Pajares. Una furgoneta de la funerària va entrar a l'interior del domicili de la víctima i es va endur el cos a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona, on avui se li practicarà l'autòpsia.

Aquest és el segon crim de ?l'any a les comarques de Girona. Fa un mes, un jove va aparèixer degollat en un contenidor d'Empuriabrava i per ara, els causants de la mort no han estat detinguts.