Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Llagostera (Gironès) que tenia instal·lada una plantació de marihuana dins d'una casa de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà), fets pels quals ha estat imputada, a més, una segona persona.

Segons ha informat avui la policia catalana, el passat dia 22 de maig, els mossos van saber que en una casa de Santa Cristina d'Aro hi podria haver una plantació de marihuana i van posar en marxa un operatiu de vigilància de l'habitatge.

Atès que tot apuntava que dins l'edifici hi havia una plantació de marihuana, els mossos van detenir la persona que freqüentava la finca, un home d'origen marroquí de 27 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un delicte continuat de defraudació de fluid elèctric.

En el moment de la detenció, l'home portava a sobre uns 1.200 euros i tres telèfons mòbils.

Al registrar la casa, els policies van localitzar una plantació de marihuana al soterrani on hi havia plantes d'entre 15 i 120 cm.

Les habitacions no tenien llum natural, però sí tenien instal·lat un complex sistema d'il·luminació, ventilació i reg.

Durant l'operació policial, es van decomissar 1.122 plantes amb un pes total de 122 quilograms. Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del ministeri de l'Interior, la droga estaria valorada en uns 99.000 euros.

Una altra persona ha estat, a més, imputada pels fets. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

L'home detingut va passar el passat 27 de maig a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.