La Plataforma d'Afectats per la Pobresa i les Hipoteques a Figueres (PAPH) intenta aturar in extremis un nou desnonament d'una família a la ciutat. El cas, que fa dos anys que està en marxa, els va arribar a principis d'aquesta setmana però està previst que el desallotjament s'executi divendres al matí. La portaveu de l'entitat, Loli García, diu que no localitzen l'advocada que porta el cas i que, si no aconsegueixen parar els tràmits abans de la data, ho hauran de fer el mateix divendres.

L'afectada és la Juana, el seu fill Toni i la dona d'aquest. Ella va avalar amb el seu pis del carrer Vicens Bou de Figueres els crèdits per un negoci familiar dels seus fills i de l'exmarit. Això passava l'any 2009 i fa poc més de dos anys, quan les coses van anar malament, es van començar els tràmits per executar l'aval. La Juana assegura que han acudit a la Plataforma com a últim recurs. "Jo vaig avalar uns crèdits petits per uns negocis dels meus fills i el meu ex però l'empresa va anar malament i des de fa uns dos anys que estan intentant quedar-se amb casa meva", explica la Juana. Diu que té un altre fill però que a casa d'ell no hi caben els tres membres d'aquesta família que, si s'executa l'ordre de desnonament de divendres, es quedaran sense casa. De fet, la Juana diu que ja ho ha recollit tot per si de cas però que espera que la situació se solucioni abans. El cas l'ha dut fins ara una advocada però aquesta setmana després que la situació es compliqués els va recomanar que s'adrecessin a la PAPH.

La Loli, però, explica que "van venir dimarts a l'assemblea i des de llavors estem intentant localitzar l'advocada". La idea, afegeix, és que els faciliti les dades de la situació i, sinó, avui acudiran als jutjats amb els afectats per intentar fer-hi alguna cosa. "Si això tampoc funciona, haurem d'esperar que es faci posant-nos davant de l'edifici el divendres", insisteix. La situació, diu, és preocupant perquè la informació els ha arribat tard ja que "fa un any que els van subhastar la casa". Malgrat això, assegura que faran tot el possible per actuar-hi.