L'Obra Social La Caixa s'ha compromès a invertir aquest 2013 a les comarques gironines un total de 16,2 milions d'euros, una xifra similar a la de l'any passat amb l'objectiu de consolidar els diferents projectes que porta a terme. Coincidint amb el segon aniversari de l'EspaiCaixa de Poeta Marquina de Girona, el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, va ser ahir a Girona per fer balanç de les seves actuacions i per anunciar que el compromís amb Girona es tradueix amb aquesta inversió de 16,2 milions.

Lanaspa va anunciar que els eixos bàsics per aquest 2013 passen per treballar en les accions socials i millorar encara més l'eficiència per arribar a les persones. Aquesta inversió s'ha fet realitat amb 1.500 actuacions a les comarques gironines en els que hi han participat fins a 258.100 beneficiaris. S'han generat per ?exemple 414 oportunitats laborals en persones de risc d'exclusió social a través de 89 empreses, s'ha reforçat l'educació a 26.000 nens i joves i s'han portat a terme 783 activitats per a la gent gran de les quals s'han beneficiat 39.100 persones.

Bona prova de l'acceptació de les polítiques i accions per a la gent gran és que per l'EspaiCaixa hi han passat en aquests dos anys 21.000 persones i 60.000 han participat en diferents activitats. Cada setmana, aquest centre és utilitzat per 2.090 persones de tota la demarcació. Actualment, el centre compta amb 68 activitats a la setmana i destaca especialment la utilització de l'àrea d'informàtica, l'auditori i les activitats solidàries i de voluntariat. Pel que fa al lloguer solidari cal destacar que hi ha 158 habitatges a Girona amb lloguers mensuals que van d'entre 85 i 150 euros. La Fundació La Caixa va dir estar especialment sensibilitzat en aquesta qüestió i que cada cas es tracta de manera individualitzada.

El director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, va anunciar també que plantejarà a l'Ajuntament de Girona una nova iniciativa per formar cuidadors de malalts d'Alzheimer. Lanaspa, a més, va qualificar de "malentès" amb l'Ajuntament de Girona, el conflicte per la gestió i ocupació del local de l'esplai de la plaça Constitució.