L'Oficina d'Habitatge del Consell Comarcal de la Selva va atendre un total de 159 persones en el primer dia en què es podien sol·licitar ajuts per al pagament del lloguer per a l'any 2013, des de la seva publicació al BOP el passat 24 de maig. Del total de les atencions realitzades durant el primer dia, 99 van ser presencials, 55 telefòniques i cinc a través de correu electrònic.

La tècnica de l'Oficina d'Habitatge, Esther León, va explicar que aquestes dades de la convocatòria d'ajuts al lloguer són només per a nous perceptors i va recordar que la convocatòria per als antics perceptors va finalitzar el passat dia 30 d'abril. Així mateix, la tècnica va incidir en el fet que aquestes dades corresponen únicament al nombre d'atencions del primer dia d'ajuts per al pagament del lloguer per a l'any 2013 i en cap cas a d'altres atencions com poden ser la renda bàsica d'emancipació, la borsa o consultes diverses. L'horari d'atenció al públic de l'Oficina Comarcal d'habitatge de la Selva és de nou del matí a dues del migdia. El termini per presentar sol·licituds finalitzarà el proper 1 de juliol.

Aquests ajuts a fons perdut són per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social residencial. Així, tal com va explicar Leon, a aquest ajut hi poden accedir les persones que acreditin la residència legal a Catalunya durant un mínim de 5 anys, dos dels quals han d'esser immediatament anteriors a la data de presentació de la sol·licitud, llevat de persones catalanes retornades, a les quals no s'exigeix el període mínim de residència. Així mateix, les persones que siguin titulars d'un contracte de lloguer d'un habitatge destinat a domicili habitual i permanent.