El cost mitjà de llogar un habitatge per vacances a la Costa Brava serà aquest estiu un 4% més barat que ?l'any passat. Segons una anàlisi realitzada pel portal de lloguer de vacances homeaway.es, un habitatge estàndard (amb capacitat per a quatre o més persones) costarà al litoral gironí 1.220 euros de mitjana a la setmana, essent per tant el lloc més barat de la costa catalana. De fet, el descens dels preus de lloguer a la Costa Brava és el tercer més acusat de tot l'Estat, on en conjunt el preu no només no baixa sinó que augmenta un 8%.

En global, el preu mitjà del lloguer d'allotjaments per a les pròximes vacances estivals ha pujat en moltes platges de l'est i el sud d'Espanya, així com les illes Balears. En alguns casos, com en els de la Costa Daurada o la Costa Tropical, es ?registrarien increments mitjans pròxims al 25% amb relació a l'estiu de 2012.

L'evolució dels preus a les platges espanyoles analitzades indicaria un increment mitjà pròxim al 8% entre els estius de 2012 i 2013. Segons les estadístiques del portal, la Costa Blanca és la zona en la qual més han baixat els preus mitjans del lloguer (un 11% respecte al 2012) . Seguirien les platges Canàries (descens del 5% enfront de 2012), la Costa Brava (amb l'esmentat descens del 4%) i les platges de la Comunitat Valenciana (descens del 2%).

Les platges de la Costa Maresme i de les Balears, totes dues amb un creixement en els preus mitjans per damunt del 10% respecte a l'estiu passat, són les zones amb els lloguers més elevats, entorn de, com a mitjana aproximada, 1.850 € per setmana en Costa Maresme i 1.650 € per setmana a l'arxipèlag balear per a allotjaments amb capacitat per a quatre o més persones. Les segueixen, en ordre descendent, la Costa Daurada (1.270€ per setmana), la Costa Brava (1.220 euros per setmana) i la Costa Blanca (1.195€ per setmana).

Les zones de platja més econòmiques d'entre les analitzades a l'estudi són Canàries, València i Almeria, on el preu mitjà aproximat per setmana aquest estiu se situaria en, respectivament, 630, 805 i 860 €.

Més enllà de sol i platja

D'altra banda, divuit touroperadors internacionals procedents d'Amèrica i Europa visitaran les comarques de Girona del 2 al 5 de juny en la trobada anual d'operadors turístics "Senderisme i Gastronomia", organitzada per Costa Brava Verd Hotels. La trobada té com a objectiu promocionar i comercialitzar el territori i mostrar-los les diferents activitats de senderisme i cicloturisme, el patrimoni cultural, el paisatge i la gastronomia de la zona, així com les instal·lacions, els serveis i les característiques de les infraestructures hoteleres de Costa Brava Verd Hotels tot oferint-los les comarques gironines com un destí turístic divers i de qualitat.

En aquesta ocasió la trobada s'ha diversificat de manera que els convidats internacionals provenen d'onze països diferents: Alemanya, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, Itàlia, Regne Unit, Rússia, Israel, Brasil, Estats Units i Espanya. Tots ells interessats a conèixer de primera mà el territori gironí, en especial la Costa Brava i el Pirineu i el turisme actiu de la zona.

Durant aquest dies, els touroperadors podran gaudir de rutes de senderisme i cicloturisme a les comarques de l'Alt i Baix Empordà, el Ripollès i La Cerdanya, tot combinat amb la degustació de la gastronomia de la zona. Els convidats s'allotjaran en hotels de la cadena Costa Brava Verd Hotels que es troben a les comarques visitades.

A més de visitar més d'una dotzena dels millors restaurants de la comarca, els touroperadors realitzaran un taller de cuina a l'Aula Gastronòmica de l'Empordà on aprendran a elaborar els plats típics.