La Plataforma Aigua és Vida, l'Associació Naturalista de Girona, Ecologistes en Acció de Catalunya i Enginyeria sense Fronteres i Grup de Defensa del Ter han presentat al·legacions a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) amb l'objectiu de recuperar la gestió pública dels serveis d'abastament en alta del Sistema Ter Llobregat. Segons aquestes entitats, l'aigua és un recurs que ha ser gestionat "de forma pública, transparent i participativa d'acord amb la normativa actual d'aigües", i s'ha d'evitar que una multinacional "s'apoderi d'uns béns que pertanyen a la Generalitat de Catalunya".

Segons defensen aquestes entitats socials i ecologistes, la Generalitat té l'obligació d'aprovar abans del 2015 els Plans Zonals d'Implementació dels Cabals de Manteniment amb l'objectiu d'acomplir els cabals fixats al Pla Sectorial de Cabals de Manteniment aprovat al Parlament. En aquest sentit, recorden un compromís per assolir una gestió integrada de tots els recursos disponibles, amb l'objectiu de garantir la satisfacció de les diferents necessitats d'aigua a tot el Sistema Ter Llobregat i, per tant, també a la conca del baix Ter, inclosos els cabals de manteniment, de manera coordinada amb el desenvolupament de les noves aportacions previstes a la planificació hidrològica.

Així, recorden que les competències de complir les directrius per assolir el bon estat ecològic dels rius i garantir l'abastament per als diversos usos són de l'Agència Catalana de l'Aigua. Per tant, afirmen, és l'ACA qui ha de planificar i vetllar per una gestió eficient, pública i integrada que compleixi amb l'interès general d'un bé públic essencial per a la vida com és l'aigua i amb la legislació en matèria d'aigua. Segons expliquen aquestes entitats, la pràctica ha demostrat com una gestió "amb el principal objectiu del lucre dels accionistes de les grans multinacionals" és incompatible amb el compliment de les normatives.