El ple de Blanes de dijous es va tensionar especialment a l'apartat de precs i preguntes, tot i que es va fer més curts perquè eren gairebé les dotze de la nit. Un dels principals temes que l'oposició va plantejar va ser l'assumpció per part de l'Ajuntament dels dos treballadors del Consorci Costa Brava-Illa de Blanes. Tant ICV-EUiA com la regidora no adscrita van posar dubtes d'aquest cas sobre la taula. Diari de Girona ja va avançar que els dos treballadors han denunciat l'Ajuntament als jutjats i el consistori ha presentat una proposta per evitar el judici per la qual els empleats serien assumits a la plantilla municipal reduint-se el salari. Part de l'oposició, però, no ho veu bé.

"Estem molt preocupats per aquest tema", va afirmar el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Salmeron, que va afegir que no tenen res contra aquests treballadors però va defensar que els hauria d'assumir el Consorci i no l'Ajuntament. En aquest sentit, va posar sobre la taula que aquest Govern municipal ha acomiadat més de 70 persones i que en canvi en aquest cas no ho fa i assumeix els dos treballadors, tot i no ser municipals. "Avui podem afirmar que quan existeixen interessos puntuals per alguns tot és possible", va afirmar Salmeron, que va afegir una bateria de preguntes sobre les diferències entre uns i altres. A més, va preguntar qui havia decidit que les dues persones comencecin a treballar per l'Ajuntament el 2010, tot i estar contractades pel consorci. I va defensar que haurien d'haver passat unes oposicions.

Per la seva part, la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, també va plantejar dubtes. En aquest cas, va recordar que a partir de gener de 2014 s'hauran de començar a pagar els interessos del crèdit de la Ciutat Esportiva i que si es tenia previst. I va posar sobre la taula dubtes sobre els comptes del Consorci que el 2011 era d'1,79 milions i l'any següent només de 123.000 euros.

Silenci en l'Hoquei

El portaveu de CiU, Joaquim Torrecillas, va voler fer incidència en una altra tema polèmic: el conveni de l'hoquei. Torrecillas es va queixar que des de l'anterior ple, el Govern encara no li ha respost cap de les preguntes que va fer sobre la qüestió. Va tornar a preguntar i no li van respondre. A més, va dir que estan "preocupats" per la reclamació que ha presentat el club i que arriba als 340.000 euros.