El col·lectiu de mares "blogueres" del Regne Unit, Britmums, va visitar ahir Cadaqués convidades pel Patronat de Turisme de Girona per promocionar la Costa Brava com a destí turístic familiar.

Sis representants d'aquesta associació, acompanyades cadascuna per un dels seus fills, van recórrer els carrers del poble on va residir el pintor Salvador Dalí per enviar fotografies i comentaris sobre la seva experiència. Les mares es van integrar durant unes hores en un col·lectiu de 220 usuaris de la xarxa social Instagram, que participa en un concurs de fotografies de Cadaqués.

Les representants de "Britmums"formen part d'una associació que concentra la majoria de mares "blogueres" al Regne Unit, amb prop de 5.000 integrants, segons va explicar una de les seves fundadores, Jennifer Howze. Howze, que el 21 de juny oferirà una conferència sobre aquest col·lectiu al Regne Unit davant unes 700 persones, va destacar la tasca que realitzen per difondre "idees, suggeriments i consells" a famílies que viatgen amb fills i busquen una oferta que s'adapti a les seves necessitats. "A més, informem sobre desplaçar-se amb nens de diferents edats, perquè no és el mateix un nadó que un adolescent, i sobre llocs en tot el món en els quals és fàcil passar unes vacances amb menors", va afegir la fundadora de "Britmums". Howze es va referir a factors que van "des del menjar a espais d'esbarjo, permissivitat amb els nens o presència d'altres amb els quals puguin jugar".

Entre les representants de "Britmums", la "bloguera" més destacada és Kirstie Pelling, amb més de 10.000 pàgines visitades al mes en el seu blog, a més de 10.000 seguidors a la xarxa social Twitter i 2.000 a Facebook. Pelling, especialitzada en esports d'aventura, va qualificar de "meravellosa" l'oferta turística familiar de la Costa Brava, sobretot de les seves platges.

Els integrants de "Britmums" acaben el viatge a Cadaqués després de cinc dies a Girona, on van visitar també el celler La Vinyeta (DO Empordà), el Museu Dalí, el túnel del vent de Castelló d'Empúries i el Cap de Creus.