La fase de tramitació urbanística de la nova Clínica Girona, que s'ha de construir al terme municipal de Fornells de la Selva, ja està acabada i tan sols està pendent de la publicació del Pla Parcial urbanístic al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Un detall que s'ha de resoldre en les properes setmanes i que un cop complert, permetrà que l'Ajuntament de Fornells ja pugui solicitar la llicència d'obres per poder començar a fer el nou centre. Des de la pròpia Clínica, esperen que els treballs puguin començar abans de finals d'aquest any.

En els darrers mesos s'han endarrerit alguns dels passos que han de permetre la construcció del nou equipament a Fornells. La Comissió territorial d'Urbanisme de Girona va aprovar definitivament el Pla Parcial urbanístic, promogut per la societat Mas Casa Groga, el 8 de novembre passat. Tot i això, en va suspendre l'executivitat a l'espera de la presentació d'un text refós que incorporés les prescripcions que es poguessin derivar de l'informe sol·licitat a Aviació Civil i també a la constitució de la garantia del 12% del valor de les obres d'urbanització. Al cap d'uns mesos, el 4 d'abril, l'Ajuntament de Fornells va donar compte de l'informe favorable d'Aviació Civil i va sol·licitar que s'incorporessin al Pla parcial unes condicions menors recomanades en aquell informe. De la mateixa manera, va acreditar la formalització de la garantia del 12%. A partir d'aquí, la Comissió d'Urbanisme va donar conformitat al text del Pla parcial el passat 2 de maig. Ara, doncs, només queda pendent que aquest Pla Parcial es publiqui al DOGC per poder tirar endavant amb la llicència d'obres.

Des de l'Ajuntament de Fornells, l'alcalde Mateu Parera-Nieto va confirmar que estan pendents que això s'acabi resolent amb la publicació al Diari Oficial, però que fins que no es compleixi aquest tràmit el consistori no podrà moure fitxa.