El grup d'ICV-EUiA de Lloret de Mar va anunciar ahir que estan preparant un conjunt d'actes de protesta per intentar evitar que es tanqui el CAP de Fenals el proper 22 de juny. La primera d'aquestes protestes està prevista pel proper dissabte a les cinc de la tarda, en què el grup ha organitzat una concentració a la Plaça Gran de Fenals. Tot i que els ecosocialistes asseguren que n'estan preparant més.

La concentració de dissabte en defensa del CAP de Fenals -que és el primer dels actes- tindrà com a lema: "La sanitat no es ven, es defensa". Miguel Gracia, que és membre d'ICV-EUiA de Lloret, va destacar que a banda d'aquesta concentració, des del grup també estan preparant un acte reivindicatiu pel mateix dia de tancament. No serà una tancada, va anunciar, tot i que no va voler entrar més en detalls perquè es decidirà en una assamblea.

També volen engegar una recollida de signatures, programar algunes mobilitzacions i han fet una enganxada de cartells generalitzada. A més, s'han repartit folletons per a la concentració.

Cal recordar que el grup d'ICV-EUiA ja va ser molt beligerant quan es van tancar les urgències nocturnes als CAP de la localitat, protagonitzant fins i tot alguna tancada de nit. Ara, doncs, després d'impulsar una moció -aprovada per unanimitat- instant a la Generalitat i a la Corporació de Salut de la Selva i el Maresme que mantingui obert el CAP de Fenals, vol engegar un conjunt de protestes per pressionar encara més a les administracions.

Per altra banda, l'associació de veïns de la zona ja va anunciar a través de la ràdio municipal que estaven preparant algun tipus de protesta, tot i que encara no s'ha anunciat cap acte.