El Servei de Costes de l'Estat a Girona ha rebutjat la solució provisional que plantejava l'Ajuntament de Palamós per poder reobrir el camí de ronda a la zona de S'Alguer, segons recull la ràdio municipal. Palamós proposava posar-hi temporalment una passera però Costes no ho acab de veure clar. L'Estat, però, sí que estarien disposats a estudiar la possibilitat de fer un pas alternatiu perquè l'itinerari del camí no quedi interromput en aquest punt.

Cal recordar que el camí està tallat com a conseqüència d'una esllavissada des d'abans de Setmana Santa. L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament es va fixar com a objectiu que el camí entre la pineda d'en Gori i Castell quedés reobert abans de l'estiu. El municipi va fer una primera proposta que Costes va rebutjar i, com a alternativa, va plantejar una solució provisional amb una passera. Les parts es van reunir fa uns dies i l'administració estatal tampoc acaba d'acceptar aquesta segona possibilitat, per motius tècnics, segons recull la ràdio municipal. El regidor de Medi Ambient, Èrik Solés, va afirmar que ara es mirarà d'habilitar un itinerari que eviti el pas per la zona esllavissada.

De fet, fonts municipals van destacar que esperen que la qüestió es pugui solucionar en pocs dies, tot i que van destacar que malgrat el punt de l'itinerari està tallat, els usuaris que vagin pel camí tenen l'opció de continuar uns deu metres per sota, passant per la platja del que s'anomena el S'Alguer petit, i posteriorment tornar al camí.

Solés va destacar a la ràdio que, tot i aquest desacord puntual, hi ha una bona sintonia amb la Delegació de Costes a Girona. En aquest sentit, el regidor va explicar que l'administració estatal s'ha compromès a arranjar les escales del camí de ronda, a tocar de la platja del Castell, i que ja han començat les obres per millorar l'accés a la cala de Sa Tamardia.