El Jutjat Contenciós Administratiu nº2 de Girona va desestimar ahir la petició de reobertura dels cinc locals tancats formulada per l'Ajuntament de Platja d'Aro i per la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm), al considerar que la clausura durant un dia dels locals afectats "no és suficient per complir amb la sentència dictada l'any 2008".

Els locals, ja van ser clausurats en execució d'aquesta mateixa sentència l'any 2009 pels mateixos fets, i, segons la Fecasarm, a dia d'avui compleixen amb la legalitat vigent i "per tant no existeix cap motiu per mantenir-los tancats".

La Federació va emetre ahir un comunicat manifestant la seva "preocupació i indignació amb el contingut de la present resolució dictada pel Jutjat", la qual, manté el tancament de cinc locals "que donen ocupació a gairebé 40 persones i que disposen de tots els títols habilitants exigits per la normativa i per al desenvolupament de l'activitat".

La clausura d'aquests establiments constitueix doncs a criteri de la Fecasarm, un atemptat contra al dret constitucional a la llibertat d'empresa i dels drets dels treballadors, més tenint en compte que no s'està protegint cap dret de rang superior ni tampoc s'està impedint que uns determinats locals funcionin sense llicència, fets que tal i com exposa la federació, "podrien arribar a justificar la mesura".

En aquest sentit, la Fecasarm va considerar la resloució "totalment arbitrària" perquè tampoc fixa uns requisits per a què els locals puguin obrir, així com tampoc el temps durant el qual s'haurà de mantenir la seva injustificada clausura.

També va queixar-se que la decisió del jutge comporta "gravíssims perjudicis, i més tenint en compte el context de crisi econòmica en què es troba el país, on resolucions com la d'avui, les quals imposen tancaments de locals o negocis de forma totalment discrecional i sense cap tipus d'empara legal, contribueixen encara més a la destrucció de llocs de treball i al tancament de negocis". La defensa dels locals demanarà al Jutjat i a l'Ajuntament un aclariment per saber quins són els requisits que han de presentar els locls per reobrir i no descarten protestes.