La regidora d'Ensenyament, Núria Fité, ahir, va anunciar el tancament pel curs 2013-14 de la Llar d'Infants de Sant Miquel. El seu argument va ser que només s'hi han prematriculat 6 nadons, els quals s'han sumat als 5 que continuen d'aquest curs. Davant dels només 11 nadons en disposició, Fité va considerar impossible mantenir el centre almenys durant el curs vinent. Això no obstant, va assegurar que l'any vinent mantindran la llar d'infants de Sant Miquel en les opcions de prematriculació per intentar tornar-la posar en servei. De moment, però Olot passa de tenir 4 escoles de nadons a només tenir-ne 3. La decisió de tancar l'escola, segons Fité, va ser consensuada amb els grups de l'oposició, amb el personal docent i amb els pares.

Fité va agrair als pares dels alumnes de continuïtat la comprensió que han tingut davant dels arguments de l'Ajuntament. "Els he garantit que les famílies podran coincidir totes altra vegada a l'escola infantil de les Fonts", va assenyalar.

La regidora va explicar que en el total de les escoles infantils municipals hi ha hagut 174 prematriculacions. "Lluny de les 225 que s'havien establert per mantenir les 4 llars d'infants municipals. A més, va puntualitzar: "molt més lluny de les 30o places d'escola bressol en disposició del municipi".

Fité va posar sobre la taula unes altres dades que manifesten la crisi de les llars d'infants. "Dels 174 nadons prematriculats, només 86 es quedaran a dinar - va corrugar el front per afegir-. Només 132 aniran matí hi tarda a escola".

Pel que fa a l'efecte de la davallada d'inscripcions de nadons en els serveis professionals, va assenyalar: "primer s'han de tenir les dades de les matricules -va indicar-, a partir d'aquí podrem tenir un càlcul més ajustat de quines necessitats tenim de la distribució dels infants". En aquest punt va marcar una diferència en el que havia mantingut l'Ajuntament a partir de l'inici de les protestes de pares i docents de l'Escola Infantil de Sant Pere Martir. Llavors, l'Ajuntament indicava que un possible tancament de la llar d'infants de Sant Pere Martir no hagués afectat el personal docent. En canvi ahir, la regidora d'Ensenyament va dir: "el nostre objectiu és que l'impacte en la plantilla professional sigui mínim - va oposar-, però deprendra moltíssim de com quedaran distribuïts els infants".

Les matriculacions a les 3 escoles de nadons de l'Ajuntament es podran fer de dilluns a divendres de la setmana vinent.

Olot no és l'únic Ajuntament de la Garrotxa que s'ha trobat amb menys places municipals per a l'escola infantil de les aconsellables. A Castellfollit de la Roca, la davallada de matricules de nadons va ser debatuda en un des darrers plens, l'alcalde de Sant Jaume de Llierca va demanar a l'Ajuntament de Montagut i Oix que hi porti mainada, les Planes ha hagut de fer un conveni d'ús amb Sant Aniol i Tortellà no posa en servei l'escola, perquè encara no té clar com la podrà mantenir.

Les causes argumentades per pares i edils són menys nadons, menys ajuda de la Generalitat i menys diners a les famíles. En canvi hi ha més temps perquè hi ha més atur.