El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Ramon Parés, va visitar ahir Lloret de Mar enmig de crits dels bombers del parc i de la resta de la regió gironina, que van protestar per les retallades i per la manca de diàleg del Govern català, segons el portaveu sindicalista d'UGT, Sergio Carretero en declaracions a Nova Ràdio Lloret.

La situació, segons expliquen els professionals, és tan extrema que no tenen diners ni tan sols per comprar uniformes. A més, fa uns dies el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va fer unes declaracions afirmant al Parlament que hauria tingut més pau social pagant més hores extra en lloc de llogar quatre o cinc mitjans aeris.

Aquestes paraules van indignar el cos de bombers, que va decidir deixar de fer hores extres. A la mesura s'hi va sumar el parc de Lloret, que segons Carretero és un dels més importants de Girona i està en condicions precàries. Deixant de fer hores extra, els bombers volen fer palesa la manca d'efectius per cobrir els serveis mínims. Tot i així, en cas d'una urgència tenen clar que no perjudicaran la població. Carretero també va exposar la voluntat de ?seguir el director general allà on vagi per reclamar diàleg al sector.