La Generalitat no tindrà en compte, de moment, la reclamacio dels transportistes gironins que demanava que es pugui restablir el pas de camions de quatre o més eixos per l'N-II, sempre i quan aquests fessin trajectes interns. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va tancar ahir la porta a aquesta temporal afirmant que tot i que de moment es pot estudiar la mesura, no s'està contemplant. D'altra banda, Font no es va atrevir a posar una data concreta a l'arribada de les Rodalies de Girona, que estan pendents del tancament del contracte de serveis per part de la Generalitat, Foment i Renfe. Tot i això, va afirmar que confia que aquesta xarxa pugui estar en marxa abans d'acabar el 2013.

Quan es va complir el primer mes de restriccions de camions a la N-II, el secretari general d'Asetrans, Carles Palacio, va reinvindicar que es torni a deixar passar per la N-II com a mínim els camions que fan trajectes interns. "Estem parlant d'uns 300 camions que fan recorreguts interns", va exposar Palacio, que també afirmava que aquesta era una de les mesures que havien inclòs en la demanda que havien fet a arribar a Territori i Sostenibilitat.

Aquesta demanda, de moment, tan sols serà escoltada. "En aquests moments no estem contemplant aquesta mesura, ho estem estudiant", va afirmar ahir Ricard Font, que també va destacar que la prohibició de camions a l'N-II "està donant un resultat per a la mobilitat global". Així doncs, va afirmar que com a mínim es deixaran passar uns sis mesos per veure com evoluciona la normativa recentment aplicada, ja que el canvi que es planteja és "important" i necessita la "maduració de la mesura".

Sense data per a Rodalies

Després de la seva intervenció al Cercle d'Infraestructures, Font també es va referir a les Rodalies de Girona. "No és una qüestió de terminis", va afirmar, tot i que va admetre que "la possibilitat de desencallar el contracte de serveis és propera". Font va preferir no donar dates concretes però va atrevir-se a afirmar que abans de finals de 2013 podrien estar en marxa. "Amb predisposició per part de tots podem tenir-ho enllestit al més aviat possible", va assegurar.