El barri de Fenals de Lloret de Mar va viure ahir la primera protesta perquè no es tanqui el Centre d'Atenció Primària (CAP) de la zona i es pugui continuar amb el servei. La concentració, organitzada per ICV-EUiA, va reunir un centenar de persones i es va celebrar a la Plaça Gran de Fenals ahir a la tarda. El portaveu del grup, Javier Rodríguez Pacios, va destacar que aquesta és la tercera retallada en sanitat que rep la localitat, després de la clausura de les urgències nocturnes del CAP i del trasllat de l'ostetrícia a l'Hospital de Blanes. Pacios va afirmar, a més, que l'objectiu és acabar privatitzant la sanitat i alguns dels altres serveis públics com l'educació i per això hi lliuten en contra "al carrer i a les intitucions. A més, el portaveu ecosocialista va anunciar que s'està parlant "d'una unificació de serveis" a la Selva marítima, tot i que no hi ha res en ferm ni confirmat.

Per altra banda, el president de l'Associació de Veïns de Fenals, Emilio Martínez, va anunciar a Nova Ràdio Lloret que tenen previst iniciar una recollida de signatures a partir de demà i convocar una manifestació el dia 21 de juny, que és el darrer dia en què previsiblement estarà obert el CAP.

En aquest sentit, Pacios va destacar que no volen fer "duplicitats d'esforços" i, per això, tenen previst sumar-se a la manifestació dels veïns i no fer-ne cap a part.